Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γλέζος κατά Γιούνκερ για την πολιτική παρέμβαση στα ελληνικά πράγματα

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, διέκοψε ομιλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει επί διαδικαστικού θέματος, αλλά αναφέρθηκε σε παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, διέκοψε ομιλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει επί διαδικαστικού θέματος, αλλά αναφέρθηκε σε παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά της Ελλάδος.

Δεν έχω καμία αντίρρηση, συνάδελφε Γλέζο, να κάνετε πολιτική παρέμβαση για οποιοδήποτε θέμα, αλλά αυτό το οποίο υποστηρίζετε τώρα δεν αποτελεί διαδικαστικό θέμα, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, διακόπτοντας την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε ζητήσει τον λόγο επί διαδικαστικού, αλλά έκανε αναφορά στο ότι, περισσότεροι από 1.000 παιδικοί σταθμοί στην Ελλάδα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης εφοδίων, ενώ κατηγόρησε και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και ποδηγέτηση του ελληνικού κοινοβουλίου. Απευθυνόμενος στον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, είπε συγκεκριμένα:

«Χίλιοι εκατό παιδικοί σταθμοί στην Ελλάδα, με πεντέμισι χιλιάδες παιδιά, κινδυνεύουν να πάψουν να λειτουργούν από έλλειψη εφοδίων. Αλλά αντί η Επιτροπή να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και με πολλά παρόμοια που ταλανίζουν τους λαούς της Ευρώπης, ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ως υπερεξουσιαστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να βιάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό με μια αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική επέμβαση. Με ποιο δικαίωμα επιχειρεί αυτό το βιασμό; Αν όμως τώρα έχει βοηθούς τους δύο συγκυβερνήτες στην Ελλάδα, σε λίγο δεν θα τους έχει και δεν θα μπορεί να βιάσει τον ελληνικό λαό».

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, είπε ο ευρωβουλευτής και διακόπηκε από τον πρόεδρο της Ευρωβουλής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις