Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όργιο παρασκηνίου για μνημονιακό Πρόεδρο

Θεσμικοί παράγοντες, όπως ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Βουλής, ανεξάρτητοι βουλευτές που από καιρό κινούνται σε κυβερνητική τροχιά και "φωνές λογικής" σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που βλέπουν "λογικά" μόνο τα επιχειρήματα των δανειστών...

Θεσμικοί παράγοντες, όπως ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Βουλής, ανεξάρτητοι βουλευτές που από καιρό κινούνται σε κυβερνητική τροχιά και "φωνές λογικής" σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που βλέπουν "λογικά" μόνο τα επιχειρήματα των δανειστών, σάλπισαν χθες την πρόταξη της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι οιουδήποτε άλλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Με άλλα λόγια, στο όνομα τού να βγει από τη μέση το "πολιτικό πρόβλημα", προσπαθούν να εξουδετερώσουν τη μόνη δημοκρατική επιλογή που υπάρχει για μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ουσιαστικά με τους δανειστές: τις εκλογές.

Επιπλέον παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται -στην πραγματικότητα συγκαλύπτουν- τη συνέπεια της μεθόδευσής τους για παράταση του βίου της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, που είναι η παράταση του Μνημονίου τουλάχιστον για έξι μήνες, όπως προανήγγειλαν χθες οι Βρυξέλλες.

 

* Παράταση της επιτήρησης από την τρόικα και του τρέχοντος Μνημονίου τουλάχιστον για έξι μήνες προανήγγειλε το Euroworking Group και αναμένεται να επικυρώσει τη Δευτέρα το Eurogroup

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις