Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Ρωμανού στη ζωή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Ρωμανού στη ζωή

Δήλωση για τον Ν. Ρωμανό εξέδωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν "λιτά, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, τα δύο κείμενα που διαπερνούν τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό πολιτισμό, θεσπίζουν το δικαίωμα στη μόρφωση και κατοχυρώνουν το δικαίωμα των κρατουμένων για τη συνέχιση των σπουδών τους με εκπαιδευτικές άδειες.

Αυτό που ο Νίκος Ρωμανός υπερασπίζεται, κι αυτό που η ελληνική πολιτεία του το αρνείται, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το δικαίωμά του στη ζωή. Και είναι η ίδια Πολιτεία που είχε πληρώσει τις σφαίρες που έριξαν στην αγκαλιά του, νεκρό, το 15χρονο φίλο του".

"Η διπλή απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του Νίκου Ρωμανού μάς θέτει όλους προ των ευθυνών μας. Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να σιωπήσει. Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμά του στη μόρφωση, το οποίο η Πολιτεία του το στερεί υποκριτικά, παίζοντας μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στη ζωή.

Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους. Ζητάμε το σεβασμό των νόμιμων και νομικά θεμελιωμένων δικαιωμάτων όλων των κρατουμένων" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL