Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όλα ανοιχτά για την ΕΡΤ, με φόντο κάλπες

(Photo Eurokinissi)

Σε οριακό σημείο βρίσκονται ξανά οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και οι συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό των εκλογών, να είναι ανοιχτά. Την ίδια στιγμή ο Αντ. Σαμαράς διαμηνύει ότι θα ακολουθήσει σκληρή...

Σε οριακό σημείο βρίσκονται ξανά οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και οι συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό των εκλογών, να είναι ανοιχτά. Την ίδια στιγμή ο Αντ. Σαμαράς διαμηνύει ότι θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή έναντι των Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, ενώ στο Μαξίμου έως αργά χθες το βράδυ σκέπτονταν να αιφνιδιάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ., ξεκινώντας να εκπέμπουν με ένα... "πειρατικό" μεταβατικό σχήμα. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε χθες με μεθοδεύσεις και ψευδείς διαρροές "τρίτων" να παραπλανήσει τους εταίρους του, καθώς οι εν λόγω "διαρροές" εμφάνιζαν το ΣτΕ να... δικαιώνει τη στάση του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι κυβερνητικές διαρροές για τις "εναλλακτικές" προτάσεις που θα ρίξει στο τραπέζι της συζήτησης σήμερα ο Αντ. Σαμαράς σχεδόν προδιαγράφουν τη ρήξη μεταξύ των αρχηγών, εκτός του συγκλονιστικού απροόπτου να υποχωρήσουν... σε όλα οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης. Αυτό διότι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς σκέφτεται να προτείνει στους εταίρους του την άμεση λειτουργία του "μεταβατικού φορέα" με... 30 εργαζόμενους! Σαν να μην έφταναν αυτά, ενώ στην προχθεσινή σύσκεψη ο Αντ. Σαμαράς τούς "έδωσε" -ως πρόταση- τον αρμόδιο υφυπουργό ανασυγκρότησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χθες στελέχη του Μαξίμου άφηναν να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός θα προτείνει στους ελάσσονες εταίρους να είναι υπεύθυνοι για τη "μεταβατική λύση" και για τις προσλήψεις ο Σ. Κεδίκογλου, ο Γ. Στουρνάρας και ο γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης (και πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ...) Μ. Δασκαλάκης. Τούτων δοθέντων, στα κομματικά επιτελεία πολλοί εκτιμούσαν ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει καταλήξει στον εκλογικό του σχεδιασμό και επιχειρεί να προκαλέσει το "όχι" των εταίρων, ώστε να δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις