Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Τι συζήτησαν Ποντίφηκας - Αλ. Τσίπρας στο Βατικανό / Πάπας Φραγκίσκος: Άδικο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι συζήτησαν Ποντίφηκας - Αλ. Τσίπρας στο Βατικανό / Πάπας Φραγκίσκος: Άδικο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα

Ισχυρό μήνυμα με διεθνή απήχηση για την οικονομική κρίση, τις συνέπειες της αντίληψης ότι οι αγορές και τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους, το μεταναστευτικό και την ειρήνη στον κόσμο, εξέπεμψαν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αλ. Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Βατικανό. "Εκκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, τεμνόμαστε όμως σε πανανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική δικαιοσύνη", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελλάδα και Αργεντινή, χώρα καταγωγής του Ποντίφηκα, είχαν το μερίδιό τους στη συζήτηση, με τον Πάπα να σημειώνει πως "αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι άδικο". Αναφερόμενος γενικότερα στην Ευρώπη ο Ποντίφηκας στηλίτευσε το γεγονός ότι οι αγορές επιβλήθηκαν της πολιτικής, ο άνθρωπος έφυγε από το επίκεντρο, στο οποίο βρέθηκαν οι τράπεζες και τα κέρδη.

* Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μια οικουμενική συμμαχία απέναντι στη φτώχεια, απέναντι στις ανισότητες, απέναντι στη λογική ότι οι αγορές είναι πάνω από τους ανθρώπους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL