Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

«Το μεγάλο στοίχημα της ΔΕΘ είναι η διεθνοποίησή της» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε το πρωί με τη διοίκηση της ΔΕΘ – ΗELEXPO, ενώ τόνισε ότι της αξίζει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση από αυτήν που έχει σήμερα στη πόλη της Θεσσαλονίκης και στη χώρα. Όπως επισήμανες η ΔΕΘ «μπορεί να γίνει πόλος εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, αλλά και βαλκανικής συνανάπτυξης» και να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα πρέπει να αποκτήσει επαφή και με τους δημιουργικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, «τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνία, που δεν είναι άλλα από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες».

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκαν στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ – Helexpo, ο πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης. Στη συνάντηση που ακολούθησε ο κ. Τζήκας αναφέρθηκε στα όσα έγιναν την τελευταία διετία, δίνοντας έμφαση στην ενοποίηση των δύο εταιριών, ενώ τον ενημέρωσε και για το εκθεσιακό πρόγραμμα που σχεδιάζεται, με νέες εκθέσεις και θεματικά γεγονότα. Για το περιεχόμενο της 79η Διεθνούς Έκθεσης μίλησε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος επισήμανε, επίσης, ότι φέτος υπάρχει σημαντική αύξηση της προσέλευσης του κόσμου, αλλά και ενισχυμένη επιχειρηματική παρουσία μέσω των 1.000 εκθετών. Όταν ο κ. Ποζρικίδης περιέγραψε το εργοστάσιο σοκολάτας που φιλοξενεί φέτος η ΔΕΘ, ο Αλ.Τσίπρας σχολίασε ότι «αν το έβλεπε ο μεγάλος μου γιος θα είχε τρελαίνονταν…». Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων, όπου και του ετέθη το θέμα της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο, κάτι που επέφερε σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν στην επίσκεψή του στην 79η ΔΕΘ οι βουλευτές Δ. Χαραλαμπίδου, Λ. Αμανατίδου, Γ. Αμανατίδης, Τ. Κουράκης, Β. Κατριβάνου, Α. Μητρόπουλος, Θ. Δρίτσας, Γ. Πάντσας, Γ. Σταθάκης, Γ. Βαρεμένος, οι Ευ.Τσακαλώτος και Π. Κουρουμπλής, ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος, ο δημοτικός σύμβουλος Τρ.Μηταφίδης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL