Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Πρόβα τζενεράλε προεκλογικού οργίου / Το Μαξίμου έκοψε από τη ΝΕΡΙΤ την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόβα τζενεράλε προεκλογικού οργίου / Το Μαξίμου έκοψε από τη ΝΕΡΙΤ την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ακραία λογοκριτική παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ, με στόχο να φιμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, βρίσκεται πίσω από τις παραιτήσεις της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου Α. Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του Ρ. Μορώνη, που επιβεβαιώθηκαν επισήμως χθες.

Η κυβέρνηση παρενέβη με αθέμιτο τρόπο στην ηγεσία της «κρατικής τηλεόρασης», προκειμένου να πετσοκόψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η ομιλία Τσίπρα το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο, όπου θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος. Η ωμή λογοκριτική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ είναι το πρώτο δείγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις επερχόμενες εκλογές, που περιλαμβάνει την απόπειρα περιθωριοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και την κατά το δυνατόν αποσιώπηση των θέσεών του, τουλάχιστον από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.

Η κυβέρνηση, με παρέμβαση της εκπροσώπου της Σοφίας Βούλτεψη, επιχείρησε να «κόψει» μία από τις δύο εμφανίσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Κυβερνητικό βαποράκι ο γενικός διευθυντής περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να επιβάλει το λογοκριτικό σχέδιο του Μαξίμου. Χωρίς καμία εξουσιοδότηση ανακοίνωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μεταδοθεί μόνον η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Κυριακής.

Αντίθετη άποψη, δηλαδή να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις, εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης όσο και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης. Με το επιχείρημα, μάλιστα, ότι η ΝΕΡΙΤ μετέδωσε και την ομιλία Σαμαρά στο Βελλίδειο και τη συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταδόθηκαν δύο κορυφαίες κυβερνητικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε εγκαίρως προχθές με τον Β. Θωμόπουλο προκειμένου να ζητήσει την κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ για τις δύο εκδηλώσεις, όπως ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα, συνάντησε όμως την άρνηση του κυβερνητικού τοποτηρητή. Αντιθέτως, σε επικοινωνία του Π. Σκουρλέτη με τον Α. Μακρυδημήτρη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα προβληθούν και οι δύο εκδηλώσεις.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η παραίτηση των Α. Μακρυδημήτρη - Ρ. Μορώνη από τη ΝΕΡΙΤ αποδίδεται ακριβώς στο «άδειασμα» που υπέστησαν από τη Σ. Βούλτεψη, πολιτική προϊσταμένη της κρατικής τηλεόρασης, η οποία σε επικοινωνία της με τον Β. Θωμόπουλο επέβαλε την άποψη της μιας και μόνης μετάδοσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL