Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Κουβέλης από Θεσσαλονίκη: Νέα πλειοψηφία χωρίς τη ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κουβέλης από Θεσσαλονίκη: Νέα πλειοψηφία χωρίς τη ΝΔ

Την ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, μια νέα προοδευτική πλειοψηφία από τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, της ριζοσπαστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, στην οποία «δεν χωράει ούτε ο νεοφιλελευθερισμός ούτε ο συντηρητισμός και προφανέστατα δεν χωράει η Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ήταν ξεκάθαρος ότι μια τέτοια κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπορεί να προκύψει χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας την συνάρτησε με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και δεν άνοιξε τα «χαρτιά» του, λέγοντας «στην ώρα τους όλα….», ενώ στελέχη του κόμματος παρέπεμπαν για οριστικές αποφάσεις και σαυτό το θέμα στο επικείμενο συνέδριο.  Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη σεναριολογία που αναπτύσσεται δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, κρυφή ή φανερή, έμμεση ή άμεση, ούτε καν νύξη σε μένα» και πρόσθεσε «είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Θέλω να υπηρετήσω την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ». «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θέμα ευρύτερων συναινέσεων. Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Οι πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την προεδρία δημιουργεί προεκλογική διελκυστίνδα. Στην ώρα τους όλα, όπως και η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας», κατέληξε σχετικά. Στην ερώτηση  για το αν η χώρα πρέπει να προσφύγει σε εκλογές, απάντησε «οι εκλογές θα έρθουν ως η αυτόθροη συνέπεια μιας πολιτικής, η οποία επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία και δεν οδηγεί στη διέξοδο από την κρίση».

Ο Φ.Κουβέλης υποστήριξε ότι είναι τεχνητή η καλλιέργεια κλίματος αισιοδοξίας και εξόδου από το μνημόνιο, από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε ότι «αν δεν αλλάξει η πολιτική λιτότητας δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση», ενώ επέκρινε και τη θέση των δύο ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση της Μεταρυθμιστικής τάσης σχολίασε ότι «δεν μπορώ πραγματικά να βρω τις μεγάλες διαφωνίες που μπορεί να δικαιολογούν την αποχώρηση. Εκεί που πράγματι διαφωνήσαμε και όχι μόνο προσωπικά ήταν όταν η πλειοψηφία του κόμματος είπε ότι για παράδειγμα δεν μετέχουμε στην κίνηση των τους 58 και εν συνεχεία με την Ελιά», ενώ αναφορικά με την άρνηση του Σπ. Λυκούδη να επιστρέψει την βουλευτική του έδρα είπε «μόνο ένα πράγμα θα σας πω, ότι το μέτρο των ενεργειών μας, του καθενός, κρίνεται από τις αξίες που έχει και εκφράζει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL