Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: 3,5 - 4 δισ. η επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ, να δώσει πλήρη στοιχεία η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αφού έκανε το έγκλημα να αποκρύψει την ακριβή μείωση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων κάνει τώρα αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει την ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη ρύθμιση των έξι δόσεων...

Η κυβέρνηση αφού έκανε το έγκλημα να αποκρύψει την ακριβή μείωση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων κάνει τώρα αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει την ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη ρύθμιση των έξι δόσεων που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση.

"Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» από τα εκκαθαριστικά του , τα οποία, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι σαφές ακόμη πόσο θα μειωθούν" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

Παρά τη ρύθμιση για 6 δόσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει η ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» από τα εκκαθαριστικά του, τα οποία, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι σαφές ακόμη πόσο θα μειωθούν.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, παρά την αρχική πρόβλεψη για 3,2 δισ., ξεπερνούν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια την αρχική πρόβλεψη και είναι μεταξύ 3,5 και 4 δισ.! Η κατάσταση αυτή επιτρέπει βέβαια στην κυβέρνηση να προχωρά ανέξοδα σε μειώσεις των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, αφού τελικά θα εισπράξει (δήθεν από λάθος!) τα αρχικά προβλεπόμενα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει σήμερα το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ καθώς και την κατανομή τους ανά νομό. Κάθε ημέρα καθυστέρησης δημοσιοποίησης των στοιχείων, επιβαρύνει την κυβέρνηση επιπρόσθετα, γιατί, αφού έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήρια του.

Δείτε όλα τα σχόλια