Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξελέγη “επικεφαλής” του Ποταμιού

φωτογραφία αρχείου-web

Επικεφαλής του Ποταμιού εξελέγη επίσημα σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κλείσιμο των εργασιών του τριήμερου ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος στο Λαύριο.

Επικεφαλής του Ποταμιού εξελέγη σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κλείσιμο των εργασιών του τριήμερου ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος στο Λαύριο.

Η εκλογή έγινε χωρίς κάλπες δια ανατάσεως χειρός των αντιπροσώπων του συνεδρίου, καθώς ο Σ. Θεοδωράκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του «επικεφαλής» τίτλος που προτιμήθηκε στο Καταστατικό έναντι του «πρόεδρος». Στο ίδιο πνεύμα, προτιμήθηκε η ονομασία «εθελοντές» αντί για «μέλη».

«Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους», ανέφερε ο Σ. Θεοδωράκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους.

Από εδώ και πέρα, όπως είπε, μεγάλη σημασία θα έχει η δουλειά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος στις περιφέρειες αλλά χωρίς «να γίνουμε περιοδεύων θίασος», καθώς οι περιφερειακές ομάδες και οι κατά τόπους εθελοντές του κόμματος θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, υποδεικνύοντας πρακτικές, επαναστατικές, καινοτόμες λύσεις.

Το σώμα, το οποίο συνεδρίαζε στο Λαύριο από την Παρασκευή, ενέκρινε το καταστατικό του κόμματος, το κείμενο θέσεων, καθώς και το κείμενο συμπερασμάτων.

Απομένει η ανάδειξη των 70 μελών της Πανελλήνιας Επιτροπής του κόμματος, καθώς και - στη συνέχεια - η εκλογή της επταμελούς Συντονιστικής Επιτροπής.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις