Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέτωπο για τη ΔΕΗ

Συμπαράταξη δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποφευχθούν τα μεγάλα "εγκλήματα" που σχεδιάζει η κυβέρνηση στη διάρκεια του θέρους εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος, κοινωνικών αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια, καθώς και δικαιωμάτων...

Συμπαράταξη δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποφευχθούν τα μεγάλα "εγκλήματα" που σχεδιάζει η κυβέρνηση στη διάρκεια του θέρους εις βάρος της δημόσιας περιουσίας, του περιβάλλοντος, κοινωνικών αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια, καθώς και δικαιωμάτων όπως η κοινωνική ασφάλιση. Κάνοντας άμεσα πράξη την τελευταία απόφαση της Κ.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει αύριο εκδήλωση για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με πρώτο στόχο να μην περάσει το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", που, κατ' ουσίαν, αποτελεί το "φιλέτο" της σημερινής επιχείρησης.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην της Χ.Α., κινήματα, κοινωνικοί φορείς και φορείς της Αυτοδιοίκησης. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός "παλλαϊκού μετώπου" και θα βάλει τέλος στις πολιτικές και τους εκφραστές του Μνημονίου και θα ανοίξει τον δρόμο σε μια νέα πλειοψηφία ανασυγκρότησης της χώρας.

*Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για συντονισμό κομμάτων, κοινωνικών φορέων και κινημάτων με στόχο την αποτροπή της διάσπασης και της εκποίησης της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο