Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κείμενο "συμβολής" 53 μελών Κ.Ε και βουλευτών: Επιμονή στη συλλογική λειτουργία

“Από τη νίκη στην ανατροπή: Για τις εκλογές και την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ” τιτλοφορείται κείμενο συμβολής που κατέθεσαν 53 μέλη της Κ.Ε., της Κ.Ο. και του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ...

"Από τη νίκη στην ανατροπή: Για τις εκλογές και την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ" τιτλοφορείται κείμενο συμβολής που κατέθεσαν 53 μέλη της Κ.Ε., της Κ.Ο. και του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βασικά σημεία του -ολόκληρο δημοσιεύεται στο www.avgi.gr- έχουν ως εξής: Εν πρώτοις, οι υπογράφοντες στην εισαγωγή του κειμένου σημειώνουν για το εκλογικό αποτέλεσμα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πρώτο κόμμα! Η νίκη του στις ευρωεκλογές αποτελεί ιστορική επιτυχία για την ελληνική και ευρωπαϊκή Αριστερά. Είναι μοναδική στιγμή περηφάνιας για κάθε αριστερό και αριστερή".

Στη συνέχεια γράφουν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο Περιφέρειες, σε δήμους με ισχυρή συμβολική και πολιτική αξία για την Αριστερά, αλλά και τον "παρ' ολίγον θρίαμβο της Ανοιχτής Πόλης στην Αθήνα". Υπάρχουν όμως και τα "κακά νέα", τα οποία σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής και τα φαινόμενα Μώραλη - Μπέου.

Στο κεφάλαιο των συμμαχιών υποστηρίζεται ότι "μας χρειάζεται η αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, από εκεί και πέρα μας χρειάζονται και οι συμμαχίες για να προχωρήσουμε το σχέδιο μετασχηματισμού της κοινωνίας", επίσης "δεν υπάρχει κανένας λόγος να 'αναστήσουμε' τις δυνάμεις της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης Κεντροαριστεράς".

Δείχνοντας επιμονή, όπως αναφέρουν, "στη συλλογική και δημοκρατική λειτουργία του κόμματος", ασκούν κριτική σε κάποια φαινόμενα που παρατηρήθηκαν, όπως υποστηρίζουν, τελευταία: "Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι, για παράδειγμα, με τον δημόσιο λόγο του κόμματος, ιδίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γιατί πολλές φορές δανειστήκαμε τον λόγο του αντιπάλου (ενίοτε και τα συνθήματα, όπως με το neallada.gr), θεωρώντας εσφαλμένα ότι έτσι γινόμαστε πιο λαϊκοί, πιο διεισδυτικοί και πιο ασφαλείς έναντι της δεξιάς και ακροδεξιάς δημαγωγίας".

Εξάλλου "οι εκλογές δεν κερδίζονται κατά κύριο λόγο την προεκλογική περίοδο (όση σημασία και αν έχει μια πετυχημένη καμπάνια), αλλά την προηγούμενη. Γι' αυτό και το αποτέλεσμα δεν είναι υπόθεση των (τελικά, όχι και τόσο) 'μάγων' της πολιτικής επικοινωνίας, πολύ δε περισσότερο όταν τα 'μαγικά' τους εδραιώνουν την πεποίθηση ότι όλοι είναι ίδιοι (αφού όλοι χρησιμοποιούν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα για να υφαρπάξουν ψήφους) ή όταν οι ίδιοι εστιάζουν στη συντελεσμένη καταστροφή, υποβαθμίζοντας την προγραμματική μας πρόταση.

Το ίδιο ισχύει, εξάλλου, και για τους 'τεχνικούς' της εξουσίας, είτε στην εκδοχή τοπικών παραγόντων είτε σε εκείνη των ανώτερων διαμεσολαβητών ισχύος, από την αποκοπή του γραφείου του προέδρου έως τους απίθανους συμβούλους και την εκ μέρους τους ωμή περιφρόνηση των αξιών της Αριστεράς, όπως καταγράφηκε στις περιπτώσεις Καρυπίδη και Σαμπιχά", αναφέρεται στο κείμενο των "53".

Το κείμενο συμβολής υπογράφουν οι:

Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αγγελοπούλου Ελθήνα, Αθανασίου Κώστας. Αθανίτη Όλγα, Αλμπάνης Γιάννης, Βωβός Παναγιώτης, Διώτη Ηρώ, Δρίτσας Θοδωρής, Ζαχαριάς Κώστας, Θεοδωράτου Κατερίνα, Καλκανδής Πέτρος, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καραγιώργος Βαγγέλης, Κατριβάνου Βασιλική, Κατσινοπούλου Ειρήνη, Κερσανίδης Στράτος, Κιτσαντά Λίτσα, Κνήτου Κατερίνα, Κορωνάκης Τάσος, Κουρεμπές Φάνης, Κουτσοθοδωρής Θοδωρής, Κυπριανίδου Ερμίνα, Κυρίτσης Γιώργος, Κωνσταντάτος Χάρης, Λάμπρου Πάνος, Λάσκος Χρήστος, Μαντάς Χρήστος, Μαρματάκης Κώστας, Ματσούκα Χαρά, Μπαλαούρας Μάκης, Μπαρσέφσκι Μάνια, Μπένος Αλέξης, Νικολάου Νάγια, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαδάτος Δημοσθένης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Ρήγος Άλκης, Σαπουνά Αγγέλικα, Σαμανίδης Νίκος, Σαρρής Μανώλης, Σβίγκου Ράνια, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στασινός Στάθης, Τζήκα Δανάη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Τσιγώνιας Νίκος, Τσίτσοβιτς Τόνια, Υδραίος Μιχάλης, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξανδρος, Χονδρός Γιώργος, Χριστοδουλοπούλου Τασία.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αλήθειες που πονάνε

Υποτίθεται ότι τόσον καιρό προσπαθούν να μας πείσουν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μια κατασκευή του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να σπιλώσει και να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους

Δειτε ολοκληρο το αρθρο