Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αφιερωμένη στη μνήμη του Λαμπράκη η επίσκεψη του "Πλοίο της Ειρήνης"

Από την τελετή υποδοχής στον δημαρχείο του Πειραιά. "Αλληλεγγύη στους Έλληνες που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα" γράφει το πανό των Γιαπωνεζων ακτιβιστών

Αφιερωμένη στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης και βουλευτή της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη ήταν η επίσκεψη του γιαπωνέζικου "Πλοίου της Ειρήνης" στον Πειραιά το πρωί της Μ. Πέμπτης

Αφιερωμένη στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης και βουλευτή της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη ήταν η επίσκεψη του γιαπωνέζικου "Πλοίου της Ειρήνης" στον Πειραιά το πρωί της Μ. Πέμπτης. Στις 22 Μαΐου συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

Για την υποδοχή του γιαπωνέζικου πλοίου, με επιβάτες εκατοντάδες ακτιβιστές για την ειρήνη, αλλά και επιζώντες των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, διοργανώθηκε τελετή στο δημαρχείο του Πειραιά.

Το πλοίο μετέφερε μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στη σκληρή λιτότητα των Μνημονίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και χαιρέτισαν, ο αντιδήμαρχος Πειραιά Α. Καρλές και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καρδαράς.

Ο βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, θύμισε την προσήλωση του ελληνικού λαού στην ειρήνη και ευχαρίστησε για το μήνυμα αλληλεγγύης, ενώ ο Π. Τριγάζης (πρόεδρος του Παρατηρητηρίου διεθνών οργανισμών και παγκοσμιοποίησης) υπογράμμισε τη στενή συνεργασία του Πλοίου της Ειρήνης, με τις ελληνικές ειρηνιστικές οργανώσεις και τους κοινούς αγώνες για αποπυρηνικοποιημένη Μ. Ανατολή και Κορέα.

"Η δίκαιη κατανομή του πλούτου, από τους ισχυρούς στους φτωχούς, είναι η προϋπόθεση για ειρήνη" σημείωσε στην ομιλία του ο διευθυντής του πλοίου Yodhioka Tatsuya.

Στη συγκινητική ομιλία των επιζώντων από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Ιαπωνίας, τονίστηκε πως είναι πολύ αλαζονικό το να πιστεύει ο άνθρωπος ότι δεν θα ξαναγίνουν λάθη και ότι τα πυρηνικά όπλα και τα εργοστάσια είναι οι όψεις του ίδιου κακού νομίσματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής, πρόταση της οποίας ήταν η επίσκεψη να αφιερωθεί στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη, Μ. Αρβανίτη Σωτηροπούλου.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο