Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
4 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

4 και σήμερα

Νίκος Χουντής: Να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Η Κομισιόν αναγνωρίζει τα «δανεικά κι αγύριστα» που παράνομα πήραν ελληνικά πολιτικά κόμματα από τις τράπεζες και τα οποία πληρώνει σήμερα ο Έλληνας φορολογούμενος, αρνείται ωστόσο να επιβεβαιώσει ποια είναι τα κόμματα αυτά, ποιο το ύψος των δανείων και ποια από αυτά θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα!

Αυτό προκύπτει από την κοινή απάντηση της Κομισιόν σε παράλληλες ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, που είναι και υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, και του ευρωβουλευτή της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη.

Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, αφού τόνιζε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ζητούσε να μάθει «πόσο είναι το ύψος των δανείων ανά πολιτικό κόμμα που έχουν δοθεί από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια» και «ποιο ποσοστό αυτών θεωρείται σήμερα μη εξυπηρετούμενο». Ο Χ. Αλμούνια δήλωσε πώς "οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων» καταλήγοντας ότι «ο ρόλος της Επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη μέλη»!!!

Σχολιάζοντας την απάντηση του Χ. Αλμούνια ο Νίκος Χουντής τόνισε:

«Μετά τη ρητή ομολογία της Κομισιόν ότι τα χαριστικά δάνεια που έλαβαν από τις τράπεζες η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τα πληρώνει σήμερα ο Έλληνας φορολογούμενος, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων βρίσκονται εκτεθειμένες στα μάτια του ελληνικού λαού.

Δεν είναι δυνατόν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, τη στιγμή που σκηνοθετούν τη σύλληψη διαφόρων 'επωνύμων' με χειροπέδες, για να δείξουν ότι δήθεν γίνονται διώξεις για φοροδιαφυγή ή για χρέη προς το Δημόσιο, να ετοιμάζονται σαν του κοινού ποινικού δικαίου να αλλάξουν τα ονόματά τους για να ξεφορτωθούν τα τεράστια ποσά, δανεικά κι αγύριστα, που έλαβαν από τις τράπεζες, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει, αν θέλουν πραγματικά να δείξουν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και ότι δεν βαρύνονται αυτοί οι ίδιοι με εγκλήματα κατά του δημοσίου χρήματος, να πάψουν να συμπράττουν με την Τράπεζα της Ελλάδας και την Κομισιόν στην απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων.

Οφείλουν, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος, να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία για τις δανειοδοτήσεις των δύο κομμάτων και συγκεκριμένα το ύψος τους, τι μέρος αυτών έχει αποπληρωθεί, τι μέρος αυτών δεν εξυπηρετείται, αν υπήρξαν χαριστικές ρυθμίσεις και κυρίως ποιος θα 'πληρώσει' τελικά γι' αυτά».

Γιώργος Φουντουλάκης: Ρατσιστικές οι προβλέψεις για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία

Για ρατσιστικές προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών με αναπηρία κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Φουντουλάκης.

"Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι έχοντες διά βίου αναπηρία άνω του 67%, που πάσχουν από απώλεια ακοής ή απώλεια όρασης ή τετραπληγία, θα δικαιούνται διορισμό (μόνιμοι ή αναπληρωτές), μετάθεση ή απόσπαση μόνο στις σχολικές μονάδες που αντιστοιχούν στην αναπηρία τους με μια προτεραιότητα 30% ανά κλάδο και ειδικότητα. Καθώς τα ειδικά σχολεία για τις συγκεκριμένες αναπηρίες είναι ελάχιστα στην ελληνική επικράτεια, το αποτέλεσμα τέτοιας νομοθετικής ρύθμισης θα είναι να βρεθούν στην ανεργία η πλειοψηφία των προαναφερόμενων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και λοιπών ειδικοτήτων».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής καλεί το υπουργείο Παιδείας "να διαψεύσει την πρόθεσή του να περάσει τέτοιες αναχρονιστικές και ρατσιστικές ενάντια στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία νομοθετικές ρυθμίσεις" και προειδοποιεί ότι "η αντίδραση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας θα είναι άμεση και δυναμική σε περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις μας».

Αλεξ. Χριστακάκη: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι... Όλοι δεν δίνουν επί ίσοις όροις τη μάχη των ευρωεκλογών. Όσοι έχουν χρήμα έχουν προνομιακή μεταχείριση από τα media σημειώνει σε δήλωσή της η απολυμένη συμβασιούχος της ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρα Χριστακάκη παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία διαπλοκής και πληρωμένων καταχωρήσεων που ζητούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

* Δέχθηκα mail από το "Έθνος" του Σαββάτου, όπου με καλεί αν θέλω να φιλοξενήσει δημοσιογραφικό κείμενο ή καταχώρισή μου, λίγες ώρες πριν τις κάλπες της Κυριακής. Το τιμολόγιο ήταν σαφέστατο: 800 ευρώ συν ΦΠΑ για ημισέλιδη καταχώριση και 500 ευρώ εάν είναι το τέταρτο της σελίδας. Υποσημείωση: Αναγκαία η προπληρωμή. Κι αν είσαι άνεργος; Κι αν είσαι απλήρωτος εργαζόμενος; Κι αν ο μισθός σου δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ; Στα αζήτητα της προβολής.

* Βρέθηκα στην Κρήτη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είχα κλείσει συνέντευξη σε τοπικό κανάλι με δημοσιογράφο που ήταν απολυμένη της ΕΡΤ. Η συνέντευξη δεν έγινε ποτέ. Ο διευθυντής του καναλιού -που δηλώνει Ελιά- όχι μόνο δεν το επέτρεψε, αλλά έβαλε 'στο ψυγείο' τη συνάδελφο γιατί έβγαλε πολλούς αντιμνημονιακούς. Ελευθερία και αναλογικότητα στην προβολή της πολιτικής άποψης. Αφήστε που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι τα περιφερειακά κανάλια ζητούν χρήματα και βέβαια τα 'παίρνουν' από πολλούς. "Όλοι τελικά δεν είμαστε ίδιοι", καταλήγει η Αλεξ. Χριστακάκη.

Στην Κόρινθο σήμερα ο Γ. Κυρίτσης

Ο Γιώργος Κυρίτσης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα μιλήσει σήμερα σε ανοιχτή εκδήλωση της Ο.Μ. Συκιωνίων, στον πεζόδρομο Κλεισθένους 36, στο Κιάτο, στις 8.30 μ.μ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη Πελοπόννησος Πρώτα Φάνης Κουρεμπές.

Χ. Γολέμης και Θ. Κοτσυφάκης σήμερα στον Χολαργό

Εκδήλωση - συζήτηση για τις ευρωεκλογές πραγματοποιείται σήμερα, 7.30 μ.μ., στο δημαρχείο Χολαργού (αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης) με ομιλητές τους Χάρη Γολέμη, διευθυντή του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και Θέμη Κοτσιφάκη, πρόεδρο της ΟΛΜΕ.

Σήμερα στην Ακρόπολη Παπαδημούλης, Ρομπόλης, Αρσένης

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΠΟΑ διοργανώνει σήμερα πολιτική συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές στις 11.00 π.μ. στο Εργοτάξιο των Προπυλαίων στην Ακρόπολη με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, Σάββα Ρομπόλη και Κρίτωνα Αρσένη.

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης

Στη Νέα Σμύρνη θα μιλήσουν απόψε οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Μηλιός και Αλέκος Καλύβης. Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL