Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Αλ. Τσίπρας: Αποκαλύφθηκε η απάτη, έσπασε η φούσκα, ήρθε η ώρα της κρίσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Αποκαλύφθηκε η απάτη, έσπασε η φούσκα, ήρθε η ώρα της κρίσης

//www.youtube.com/embed/wpbC2IUg58U  //www.youtube.com/embed/a8NnPafFAnk

 

"Την Κυριακή κάνουμε την αρχή στην αναγέννηση της πατρίδας", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του ΚΕΑ για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας, όπου έγινε η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι οποίοι έδωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους το σύνθημα για τη μεγάλη νίκη που θα ανοίξει μια νέα εποχή σε ολόκληρη τη χώρα, δύο μέρες πριν τον 1ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

"Αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ του Μνημονίου", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη δικαίωση των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των εργαζόμενων της ΕΡΤ από τα πρωτοδικεία των Αθηνών και του Ηρακλείου, αντίστοιχα. Επιπλέον κάλεσε τον Γ. Καμίνη να μην παριστάνει τον "ανεξάρτητο", τη στιγμή μάλιστα που δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για να διεκδικήσει τα χρήματα που χρωστάνε οι ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτροδότησης στον δήμο Αθηναίων.

"Η Ελλάδα μπορεί να έχει ξανά φωνή και περηφάνια στην Ευρώπη", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: "Ο λαός μας να σταματήσει να παριστάνει το πειραματόζωο της κρίσης. Και η Αττική, με την Αθήνα να ανοίξουν το δρόμο, να σύρουν το χορό της μεγάλης αλλαγής, της μεγάλης ανατροπής του παλιού του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου, που θα δώσει τη θέση του σε μια νέα γενιά εκπροσώπων του λαού μας".
"Η Ρένα, ο Γαβριήλ, οι υποψήφιοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, "εκπροσωπούν τη νεότητα της αριστεράς, αλλά και την παράδοση του ήθους και της σύγκρουσης με ότι εμποδίζει την πρόοδο".

Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι προϊόν ανωμαλίας

Οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τη σύνοδο Κορυφής στις Κάννες, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσαν 2 σημεία: ότι το δίλημμα για έξοδο από το ευρώ ήταν και είναι ψεύτικο και ότι η κυβέρνηση Σαμαρά συνιστά "προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας":

"Ένας εκβιασμός που δέσποσε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα. Φούσκα, απάτη, δολιότητα, περιφρόνηση του ελληνικού λαού.  Αυτό ήταν.  Και θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές.  Το διαβόητο grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που η ίδια η Μέρκελ χαρακτήρισε συνταγή καταστροφής της Ευρώπης, δεν ήταν τίποτε άλλο από εκβιαστική απειλή. Το συζήτησαν, όπως αποκαλύπτεται. Αλλά για να το αποκλείσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, ανακαλύπτοντας τις καταστρεπτικές του συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης. Το επικαλέστηκαν, όπως ξέρουμε. Όχι όμως γιατί ήταν επιλογή. Αλλά για να επιβάλλουν τις θελήσεις και το καθεστώς τους στην Ελλάδα. Και για να επιβάλλουν επίσης οι Έλληνες αντιπρόσωποί τους, οι διακινητές του στην ελληνική αγορά, το φόβο και το τρόμο στους Έλληνες. Και έτσι να αποσπάσουν την ψήφο τους, για να συνεχίσουν να μας κυβερνάν οι καταστροφείς μας, συνεχίζοντας τα μνημόνια της λιτότητας και της λεηλασίας.

Το δεύτερο που προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί.  Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας. Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα  τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα. Γιατί από το Βερολίνο και τους Μπαρόζο αντλούν την εξουσία τους. Και το τελευταίο πράγμα που θα τολμούσαν να κάνουν είναι να διαπραγματευτούν με το Βερολίνο και τους Μπαρόζο για το καλό της χώρας και των Ελλήνων".

Καταλήγοντας, ο Αλ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες για την 18η Μάη: "Την Κυριακή ψηφίζουμε όχι για να αλλάξουμε απλώς τα πρόσωπα. Αλλά για να αλλάξουμε τις πολιτικές. Για να αλλάξουμε κάθε δήμο και Περιφέρεια. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μπορούμε όλοι μαζί. Και θα το κάνουμε όλοι μαζί. Για να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί. Ψήφο υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας, ανατροπής".

Ρένα Δούρου: "Φύγετε!"

"Έφθασε η ώρα, η ώρα της κάλπης, της επιλογής", τόνισε η Ρ. Δούρου. Και πρόσθεσε: "Αυτή η ώρα που τόσο πολύ φοβούνται οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος, η ώρα των εκλογών. Που αν ήταν στο χέρι τους, θα τις έκαναν βράδυ,  για να μην τις πάρει χαμπάρι κανείς, για να περάσουν απαρατήρητες.

Για να μην στείλετε κανένα μήνυμα, για να μην αναγκαστούν να πάρουν ΤΟ μήνυμα αυτής της κάλπης. Ένα μήνυμα απλό, μία λέξη: Φ Υ Γ Ε Τ Ε!".

Με τη "Δύναμη Ζωής", με τη δύναμη τη δική σας,  θέλουμε να κάνουμε δύο πράγματα.

Παρουσιάζοντας τους στόχους της Δύναμης Ζωής, η Ρ Δούρου υπογράμμισε: "Πρώτον, θέλουμε να γκρεμίσουμε το σημερινό σύστημα διοίκησης, το οποίο στηρίζεται στα σαθρά θεμέλια και τις παλαιοκομματικές,  πελατειακές λογικές του παρελθόντος, που χωρίζει τους δήμους σε α' και β' κατηγορίας, τους πολίτες σε α' και β' κατηγορίας.

Και, δεύτερον, θέλουμε να κτίσουμε, να κτίσουμε μια νέα περιφερειακή διοίκηση, με ένα νέο ήθος, από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Μια περιφερειακή διοίκηση που θα νοιάζεται για τους ανθρώπους. Θα νοιάζεται για τον άνεργο νέο, θα νοιάζεται για τον συνταξιούχο, θα νοιάζεται για τον άπορο, τον άστεγο, θα νοιάζεται για τον μικρομεσαίο καταστηματάρχη".

Οι ζωές μας πάνω από τα συμφέροντά τους

Η Ρ. Δούρου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γ. Σγουρό, σημειώνοντας ότι "μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο αγώνα,γιατί το κατεστημένο του χθες και οι εκφραστές του, όπως ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα. Και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ακριβώς για να μην αλλάξει τίποτε. Για να παραμείνουν τα συμφέροντά τους πάνω από τις ζωές μας". Ωστόσο, ξεκαθάρισε: "Και από τούτο το βήμα, θέλω να τους στείλω ένα πολύ σαφές και καθαρό μήνυμα: Όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσες συκοφαντίες, όσες διαστρεβλώσεις και όσα ψέματα κι αν πουν, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω".



Γαβριήλ Σακελλαρίδης: "Η Αριστερά μπορεί να φέρει τη μεγάλη αλλαγή στον δήμο της Αθήνας"

//www.youtube.com/embed/OYdnn6RuqL8?rel=0/


"Η Αθήνα δεν θα ακολουθήσει τους κυβερνητικούς υποψήφιους. Δεν θα προσφέρει ανακούφιση στον κ. Καμίνη και τον κ. Σπηλιωτόπουλο το βράδυ των εκλογών. Δεν θα τους επιτρέψει να πανηγυρίσουν για τη δικαίωση της πολιτικής τους. Η Αθήνα θα απογοητεύσει βαθύτατα τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο", τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Και πρόσθεσε: "Η Ανοιχτή Πόλη, με τη μεγάλη αυτοδιοικητική της παράδοση, με την συνεχή της παρουσία στα κινήματα, με την εμπειρία, το πρόγραμμά της και το ψηφοδέλτιό της, διεκδικεί σε αυτές τις εκλογές το Δήμο της Αθήνας. Ναι. Η Αριστερά διεκδικεί και μπορεί να φέρει τη μεγάλη αλλαγή στο Δήμο της Αθήνας. Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες".

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε "από τους Αθηναίους να αξιοποιήσουν την ιστορική ευκαιρία. Για να κάνουμε την Αθήνα πόλη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Πόλη ανθρώπινη και φιλική για όλους".

Ο Γ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως "η Ανοιχτή Πόλη, η δημοτική μας κίνηση, έκανε στις εκλογές αυτές τη διαφορά". Και πρόσθεσε: "Με το πρόγραμμά της, ένα πρόγραμμα φτιαγμένο όχι στους τέσσερεις τοίχους διαφημιστικών γραφείων για να εκφωνηθεί στα κανάλια, αλλά μαζί με τον κόσμο, στις γειτονιές της πόλης.

Έκανε τη διαφορά με τη μεγάλη και ολόψυχη κινητοποίηση των ανθρώπων της. Σε κάθε δημοτική κοινότητα. Σε κάθε γειτονιά. Έκανε τη διαφορά με το εξαιρετικό της ψηφοδέλτιο, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Τις γυναίκες και τους άνδρες από το χώρο των κινημάτων, του πολιτισμού και των επιστημών".
«Ο κ. Καμίνης  δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί το έργο του»

Ο Γ. Σακελλαρίδης αποδόμησε σημείο προς σημείο τα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου δήμαρχου, υπογραμμίζοντας: «Επέλεξε να βάλει τα ιδιωτικά συμφέροντα πάνω από τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της. Ο κ. Καμίνης υποστήριξε μέχρι κεραίας το πολιτικό συμφέρον της κυβέρνησης και τη λογική του Μνημονίου στην Αθήνα.
Γι' αυτό παραιτήθηκε πλήρως από την ευθύνη του Δήμου να σχεδιάζει την πόλη, αφήνοντας τους ιδιώτες να κάνουν κουμάντο στο ΕΣΠΑ.
Γι' αυτό σιώπησε για τον αποδεκατισμό του προσωπικού του Δήμου, παρουσιάζοντάς το μάλιστα επικοινωνιακά ως «νοικοκύρεμα» του Δήμου. Γι' αυτό άφησε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου να διαλυθούν, την ώρα που η κρίση μαστίζει την πόλη. Γι' αυτό κράτησε χαμηλά τους τόνους, σε μια κατάχρηση εκατομμυρίων εις βάρος του Δήμου, από δύο ιδιώτες πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας».

 

 


Φωτορεπορτάζ: Εύη Φυλακτού

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL