Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εισβολή στο Κρατικό Νίκαιας από χρυσαυγίτες

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας εισέβαλαν χθες, στις 11 το πρωί, 25 μέλη της Χ.Α. με κράνη και καδρόνια, με σκοπό να μοιράσουν τρόφιμα σε Έλληνες και να πραγματοποιήσουν ελέγχους

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας εισέβαλαν χθες, στις 11 το πρωί, 25 μέλη της Χ.Α. με κράνη και καδρόνια, με σκοπό να μοιράσουν τρόφιμα σε Έλληνες και να πραγματοποιήσουν ελέγχους. Σύντομα έγιναν αντιληπτοί από τους εργαζομένους κι έτσι απομακρύνθηκαν έπειτα από τη δυναμική αντίδραση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και των πολιτών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο νοσοκομείο. Το περιστατικό, που δεν είναι το πρώτο σε νοσοκομείο, έλαβε χώρα λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

Προηγουμένως, αφού έκαναν αισθητή την παρουσία τους με φωνές και φασαρία, τα μέλη της Χ.Α. φωτογραφήθηκαν στην είσοδο και στους διαδρόμους του νοσοκομείου, στο δήθεν κοινωνικό τους έργο.

Δυνάμεις της αστυνομίας κατέφθασαν στο σημείο έπειτα από κλήση της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Με ανακοίνωσή της η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ) σημειώνει πώς: "Το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο - χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει". Ταυτόχρονα καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις ευθύνες που φέρει σχετικά με την ασφάλεια ασθενών και πολιτών εντός του νοσοκομείου, όταν επιτρέπει "σε ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αλήτες", να εισβάλλουν. Τονίζεται πως, τις προηγούμενες μέρες, δεκάδες πολίτες, Έλληνες και μετανάστες, βρήκαν περίθαλψη στο νοσοκομείο έπειτα από επιθέσεις από μέλη της Χ.Α.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για άλλη μια πράξη στην κλιμάκωση των παρεμβάσεων του νεοναζιστικού κόμματος στην περιοχή της Νίκαιας. Είχαν προηγηθεί δολοφονικές επιθέσεις σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μετανάστες. Επιπλέον, διά στόματος Κασιδιάρη, επιχειρείται η "κυριαρχία" των νεοναζί στην Κοκκινιά. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως επέλεξαν να εισβάλουν στο νοσοκομείο πρωινές ώρες.

Για "κοινωνικό έργο" και προσπάθεια κατασυκοφάντησής του κάνει λόγο η Χ.Α., σημειώνοντας πως τα επεισόδια προκλήθηκαν από τους "ΣΥΡΙΖΑίους" γιατρούς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο