Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Προοπτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Προοπτική

Στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν καλεί η πολιτική κίνηση Αριστερή Προοπτική, στην οποία μετέχουν ο Ανδρέας Νεφελούδης και ο Στέφανος Μπαγιώργος, πρώην στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της κίνησης επισημαίνεται πως "η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και η προώθηση της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν είναι καθοριστικής σημασίας προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική ανατροπή και τη διαμόρφωση των όρων για μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση".

"Είμαστε, ιστορικά, τμήμα εκείνου του ρεύματος των αριστερών ανανεωτικών ιδεών στη χώρα μας που πιστεύει στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνοχής, στην Ευρώπη των εργαζομένων και αντιλαμβάνεται την Ευρώπη ως ευρύτατο πεδίο ταξικών αντιπαραθέσεων", τονίζει η Αριστερή Προοπτική. Και προσθέτει: "Η σημερινή αρχιτεκτονική της Ευρώπης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαών της, δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία. Η Ευρώπη όπως είναι σήμερα δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε".

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του θεσμικού οικοδομήματος της Ε.Ε., η Αριστερή Προοπτική "εμμένει στη δημοκρατική διακυβέρνηση της Ευρώπης με εργαλείο τα εκλεγμένα της όργανα. Εάν δεν επιλεγεί ο δημοκρατικός αυτός δρόμος, η Ευρώπη κινδυνεύει με διάλυση και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες κι επικίνδυνες".

Στο πλαίσιο αυτό, η κίνηση σημειώνει πως το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς πρέπει να προβάλει το δικό του πρόγραμμα για την ενοποίηση της Ευρώπης: "Στην Ευρώπη, είναι η ώρα να προβάλει η Αριστερά την εναλλακτική της πολιτική για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Η, για πρώτη φορά, ενιαία προεκλογική καμπάνια του ΚΕΑ, το περιεχόμενο της 'Προγραμματικής Πλατφόρμας για τις Ευρωεκλογές του 2014' και η υποψηφιότητα Τσίπρα συμβάλλουν σ' αυτή την κατεύθυνση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL