Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην "ΑΥΓΗ": Συνεχίζω τον αγώνα για την πολιτική αλλαγή

Τη δέσμευση ότι συνεχίζει με το ίδιο πάθος τον αγώνα κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, με στόχο την πολιτική αλλαγή που έχουν ανάγκη ο λαός και η χώρα, καταθέτει με δήλωσή του προς την “Αυγή” ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος...

Τη δέσμευση ότι συνεχίζει με το ίδιο πάθος τον αγώνα κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, με στόχο την πολιτική αλλαγή που έχουν ανάγκη ο λαός και η χώρα, καταθέτει με δήλωσή του προς την "Αυγή" ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος.

"Ως καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ", αναφέρει στη δήλωσή του, "υπηρέτησα τις ακαδημαϊκές αξίες και την υπόθεση του δημόσιου πανεπιστημίου και αγωνίστηκα για την υπεράσπιση των ανθρωπιστικών αξιών, της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών και της δημοκρατίας, προς όφελος της νέας γενιάς και της κοινωνίας γενικότερα.

Ως πρύτανης του ΑΠΘ, εδώ και τέσσερα χρόνια, έδωσα μάχες για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας που θα παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική τους θέση, στα αγαθά της γνώσης και της μόρφωσης.

Αντιστάθηκα απέναντι σε όσους επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την κρίση σαν ευκαιρία για να επιβάλουν τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα στην Παιδεία, είτε με τον γνωστό ως Νόμο Διαμαντοπούλου, είτε με τη δραστική περικοπή της χρηματοδότησης και τη συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας, είτε με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις απαραίτητου προσωπικού για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, είτε σήμερα με την επιδίωξη διαγραφής φοιτητών που προσπαθούν, εν μέσω κρίσης, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, είτε, τέλος, και με τη γενικότερη πολιτική απαξίωσης των πανεπιστημίων και του πνευματικού κόσμου. Και όπως όλοι γνωρίζουν, για τη δράση αυτή έχω υποστεί τις συνέπειες, με ψευδείς κατηγορίες και συκοφαντίες.

Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα και δικαίωση για τους αγώνες μου η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Δυστυχώς, η υποψηφιότητά μου δεν τελεσφόρησε, σημειώνει στη δήλωσή του ο Γ. Μυλόπουλος, για να καταλήξει:

"Θα συνεχίσω με το ίδιο πάθος και την ίδια συνέπεια τον αγώνα εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με στόχο την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας. Και είμαι βέβαιος ότι ο κοινός αυτός αγώνας, με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα αργήσει να δικαιωθεί".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις