Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και όχι με πρόσχημα το ευρώ να καταστρέψουμε τη χώρα

Στη Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές που υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ -λευκό ψήφισαν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας- επισημαίνονται εν πρώτοις η κρισιμότητα των στιγμών και τα διλήμματα της συγκυρίας που έχει μπροστά του κάθε πολίτης...

Στη Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές που υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ -λευκό ψήφισαν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας- επισημαίνονται εν πρώτοις η κρισιμότητα των στιγμών και τα διλήμματα της συγκυρίας που έχει μπροστά του κάθε πολίτης:

"Είναι η ώρα να πούμε 'δεν πάει άλλο'. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου θα δώσουμε πολλά μηνύματα, θα δρομολογήσουμε επιλογές. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, τον κόσμο της επιστήμης και του πολιτισμού, όλους όσοι πλήγηκαν από τα χτυπήματα της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων, όσους είδαν να ανατρέπεται η ζωή τους στο όνομα μιας αδιανόητης πειθαρχίας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των δανειστών, των ισχυρών της Ευρώπης, των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών, όλους όσοι υποβάλλονται σε αμέτρητες θυσίες χωρίς καμία ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον να φωνάξουν αυτό που βιώνουν και αισθάνονται: ένα μεγάλο 'Φτάνει πια'.

Δώστε απάντηση με την ψήφο σας

Τους καλούμε να δηλώσουν με την ψήφο τους μια καθαρή αξίωση προς την ελληνική συγκυβέρνηση της υποτέλειας και της καταστροφής: 'Φύγετε'!

Τους καλούμε να δώσουν θετική ψήφο στη ριζικά διαφορετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξει ένας νέος δρόμος της σύγχρονης Ελλάδας της ανάπτυξης, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής προκοπής, χωρίς Μνημόνια και ταπεινωτική εποπτεία.

Τους καλούμε να καταψηφίσουν τη σημερινή Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών, την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, την Ευρώπη της Μέρκελ και του Σουλτς, την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας και του ιμπεριαλισμού.

Τους καλούμε να υπερψηφίσουν την άλλη Ευρώπη της εργασίας, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της προοδευτικής ανάπτυξης, της ισότιμης συνεργασίας, του σοσιαλισμού.

Τους καλούμε να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πορείας εξαθλίωσης. Η καλλιεργούμενη απάθεια και αποχή τους μόνους που βοηθάει είναι τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Χωρίς την ενεργό δράση των πολιτών καμιά δυνατότητα ανατροπής δεν μπορεί να υπάρξει".

Η σημασία της ευρωπαϊκής υποψηφιότητας Τσίπρα

Και σε άλλο σημείο της Ευρωδιακήρυξης τονίζεται: "Οι ισχυροί της Ευρώπης επέλεξαν την Ελλάδα ως το πειραματόζωο εφαρμογής των πιο αντιλαϊκών πολιτικών. Τώρα είναι η ώρα να γίνει η Ελλάδα το πείραμα και το υπόδειγμα για εναλλακτικές πολιτικές υπέρ των λαών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Από την Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει ένα ντόμινο ανατροπών σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά και το ΚΕΑ επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα να αντιπροσωπεύσει την άλλη Ευρώπη. Να τεθεί επικεφαλής μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας. Να εκφράσει την αμφισβήτηση, τη ριζοσπαστική κριτική και την εναλλακτική πρόταση. Η επιλογή αυτή συσπειρώνει και δίνει μια νέα δυναμική στην πάλη των λαών της Ευρώπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη δύναμη στην Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Αριστερά δυναμικά ενισχυμένη στην Ευρώπη".

Η θέση για το ευρώ

Η θέση, τέλος, της Κ.Ε. για το θέμα του νομίσματος είναι η εξής: "Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της τρόικας. Παλεύουμε να εξευρεθεί λύση μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και γι' αυτό τον λόγο θα επιδιώξουμε συμμαχίες με τις χώρες του Νότου και με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, πλην όμως δεν αποδεχόμαστε την αποδοχή των εκβιασμών και των Μνημονίων. Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ και όχι με πρόσχημα να σώσουμε το ευρώ να οδηγήσουμε στην καταστροφή της χώρας.

Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα 'καμιά θυσία για το ευρώ' απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις