Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ε.: Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του είναι έτοιμα από καιρό να κυβερνήσουν, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουν με την -καθημερινή- πράξη τους. Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κ.Ε., ενώ έστειλε, παράλληλα, αυστηρή προειδοποίηση προς τον Αντώνη Σαμαρά ότι θα απολογηθεί...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του είναι έτοιμα από καιρό να κυβερνήσουν, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουν με την -καθημερινή- πράξη τους. Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κ.Ε., ενώ έστειλε, παράλληλα, αυστηρή προειδοποίηση προς τον Αντώνη Σαμαρά ότι θα απολογηθεί, θέλει δεν θέλει.

Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε βέβαιος για την «ιστορική νίκη της Αριστεράς» -και «δεν έχω ανάγκη τις δημοσκοπήσεις» είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του-, την πρώτη στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Βέβαιος ότι όχι μόνο θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του Μαΐου, αλλά και «θα τις κερδίσει με μεγάλη διαφορά».

"Θα απολογηθείτε για Χρυσή Αυγή και Μνημόνιο"

"Κύριε Σαμαρά, θα απολογηθείτε στη Βουλή, θέλετε δεν θέλετε" είπε ανοίγοντας τις εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά -και θα κληθεί να απολογηθεί για τις διασυνδέσεις της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, γιατί δεν σεβάστηκε τις επιταγές της Δημοκρατίας στην οποία ορκίστηκε, γιατί κρατά στα συρτάρια του το νέο Μνημόνιο και θα το ξεκλειδώσει μόνο μετά τις εκλογές.

«Θα απολογηθείτε», είπε ειδικότερα απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, «γιατί κάνατε το Μαξίμου φωλιά ακροδεξιών και συνομιλητών της Χρυσής Αυγής. Θα απολογηθείτε γιατί δεν σεβαστήκατε τους θεσμούς και τις επιταγές της δημοκρατίας που ορκιστήκατε να υπερασπίζετε. Θα απολογηθείτε γιατί παραδώσατε τα κλειδιά της κυβέρνησης και της χώρας σε άτομα που τα χαρακτηρίζει ο αντιδημοκρατικός κυνισμός.

Θα απολογηθείτε γιατί εσείς ο ίδιος, μέσω έμπιστων εκπροσώπων σας, γίνατε συνομιλητής μιας εγκληματικής συμμορίας, συνομιλητής ατόμων που ακούνε τη λέξη ‘δημοκρατία' και τραβούν το πιστόλι τους.

Θα απολογηθείτε για το νέο Μνημόνιο που έχετε συμφωνήσει», αλλά τα ψέματα τελειώνουν, καθώς έως τις 24 Απριλίου, η κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις νέες υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της τρόικας (έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ).

"Δεν τόλμησαν να θέσουν θέμα γερμανικών οφειλών"

Έντονα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα της επίσκεψης Μέρκελ, καθώς «δεν τόλμησε (σ.σ.: η κυβέρνηση) καν να θέσει το κρίσιμο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων», ενώ «εκ των υστέρων έδωσε τη διαρροή ότι το έθεσαν, σε ένα κρεσέντο αθλιότητας και αυτοεξετευλισμού, για να εισπράξουν αργότερα την κατηγορηματική διάψευση της γερμανικής πλευράς. Και δειλοί και ψεύτες με λίγα λόγια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας συγχρόνως και το τραγελαφικό της «διόρθωσης» των τηλεγραφημάτων: «Μέχρι και τη λέξη ‘λιτότητα' επεχείρησαν να απαλείψουν από τις δηλώσεις της καγκελαρίας, με διορθωμένα εκ των υστέρων δελτία τύπου».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου «είναι η πιο επικίνδυνη των τελευταίων δεκαετιών για την κοινωνία, για την εθνική κυριαρχία, την οικονομία και τη δημοκρατία».

Τα ερωτήματα προς τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

Απευθυνόμενος συγχρόνως προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε να μεταφέρει ένα ερώτημα που ακούει από τους πολίτες στις ανά την επικράτεια περιοδείες του: "Είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε;" ρωτά ο κόσμος. "Να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της χώρας και των ανθρώπων της; Να δώσουμε αποτελεσματικά ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας τη μάχη για την απελευθέρωση από τα Μνημόνια; Για μια άλλη πολιτική, ριζικά διαφορετική από αυτή που με στυγνή και καταστροφική αποφασιστικότητα επιβάλλουν τα ξένα κέντρα και ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση;

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Όπως πιστεύω ότι δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία κανένας από σας. Ναι, είμαστε έτοιμοι, σαν έτοιμοι απο καιρό και αποφασισμένοι. Αυτή είναι η απάντηση. Αλλά αυτή η απάντηση, που εμείς την πιστεύουμε βαθιά, θα πρέπει να πείσει εκατομμύρια ανθρώπους. Θα πρέπει να γίνει κοινός τόπος για όσους προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αμφιβάλλουν, ταλαντεύονται, αναρωτιούνται ή και ανησυχούν.

Και για να πείσουμε εκατομμύρια ανθρώπους, για να γίνει η απάντησή μας κοινός τόπος και πολιτικό κεκτημένο, είναι ανάγκη, συντρόφισσες και σύντροφοι, να τη δίνουμε κάθε μέρα όχι μόνο με λόγια, αλλά με τη στάση, την αποφασιστικότητα, τη γνώση, την επίγνωση των δυσκολιών, την ωριμότητα, την αυτοσυγκράτηση, τον υπολογισμό όλων των παραμέτρων σε κάθε μας κίνηση.

Είναι ανάγκη να τη δίνουμε καθημερινά με την ενίσχυση της ενότητας και της στιβαρής εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συγκροτημένη παρουσία μας σε όλα τα μέτωπα των κοινωνικών αγώνων. Κι αυτό οφείλουμε να το κάνουμε και τώρα. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πάντα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ταλαντευτούμε ούτε στιγμή".

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας έκανε ένα σχόλιο και για το «Ποτάμι» (παρότι δεν το κατονόμασε) σημειώνοντας ότι και νέα κόμματα θα δημιουργήσουν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, «για να στηρίξουν το παλιό που καταρρέει, φορώντας όμως τη μάσκα του καινούργιου, ώστε να είναι ελκυστικά».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις