Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οικολόγοι Πράσινοι: Αποχώρησε ο Ν. Χρυσόγελος ανακοίνωσε νέο κόμμα

Οριστική είναι πλέον η ρήξη στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, καθώς ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος αποχώρησε από αυτό, κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, με θέμα τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου...

Οριστική είναι πλέον η ρήξη στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, καθώς ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος αποχώρησε από αυτό, κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, με θέμα τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση της δυσαρέσκειας του Ν. Χρυσόγελου για το αποτέλεσμα του εσωτερικού δημοψηφίσματος του κόμματος, το οποίο είχε αναδείξει τον Βαγγέλη Πισσία ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αλλά και η πρόταση διαγραφής του από την ίδια του την τοπική οργάνωση, της Κυψέλης - Πατησίων.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του, ο Ν. Χρυσόγελος ανακοίνωσε την πρόθεση του να αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές. Το όνομα του νέου συνδυασμού είναι το "Οικολόγοι Πράσινοι - Κοινωνική Εναλλακτική Λίστα". Επίσης, ο Ν. Χρυσόγελος δήλωσε την πρόθεσή του να ζητήσει τη διαγραφή των Οικολόγων Πράσινων από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, σημειώνοντας πως "το δυσφημούν στην Ευρώπη".

Βαγγέλης Πισσίας: Ο Ν. Χρυσόγελος συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του κόμματος

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Ν. Χρυσόγελου στο συνέδριο, ο Β. Πισσίας σημείωσε πως ο πρώτος "ζήτησε την τροποποίηση του ονόματος του κόμματος, την υποκατάσταση των οργάνων ενόψει ευρωεκλογών από μια Διοικούσα Επιτροπή, αποτελούμενη κατά το ήμισυ από φίλα προσκείμενα προς αυτόν μη μέλη, και την μεταφορά των οικονομικών πόρων του κόμματος σε αυτή την επιτροπή...". Επιπλέον, τόνισε πως "οι τριβές του Ν. Χρυσόγελου με τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών έχουν χρονικό βάθος και συνδέονται με την ιδιοκτησιακή του αντίληψη για το κόμμα".

Χ.Σ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο