Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Δημοσκοπήσεις, φωτοβολταϊκά και ΜΚΟ, τα «χόμπι» του πολυσχιδούς Άγγελου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοσκοπήσεις, φωτοβολταϊκά και ΜΚΟ, τα «χόμπι» του πολυσχιδούς Άγγελου

Πολυπράγμων εμφανίζεται ο εκ δεξιών του υπουργού Παιδείας Άγγελος Λάσκαρης, καθώς, εκτός από την επιτυχημένη σταδιοδρομία του στον χώρο των ΜΚΟ επί υπουργίας Ευρυπίδη Στυλιανίδη και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε δήμους ανά την Ελλάδα, έχει να επιδείξει και επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τομείς όπως οι δημοσκοπήσεις, αλλά και τα φωτοβολταϊκά πάρκα. Στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων ο κ. Λάσκαρης κατέχει το 55% της εταιρείας Vote-Addedvalue Cons House. Στην ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων μερίδιο 15% κατέχει το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων έχει να παρουσιάσει στο ενεργητικό της μια τηλεφωνική δημοσκόπηση για λογαριασμό ιστοσελίδας τον Απρίλιο του 2012, η οποία έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 6,54%.

Ο νεαρός επικοινωνιολόγος Δ. Παπαγγελόπουλος και στενός συνεργάτης του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της «χρυσής» ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική», με συνεργάτες τους κυρίους Λάσκαρη και Σκλιά και ιδιαίτερη δράση στην Κομοτηνή, όπου παρείχε και συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Δήμο διατηρώντας παράλληλα γραφεία στο όνομα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Vote.

Τα ονόματα των Aγγ. Λάσκαρη και Δ. Παπαγγελόπουλου συναντά κανείς και στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας Flash Energy A.E., στην οποία το 2010 χορηγήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άδεια παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1,8 MW στη θέση «Κρεβάτια» του Δήμου Κιλελέρ, προϋπολογισμού 2.638.532 ευρώ. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ο Άγγελος Λάσκαρης εμφανίζεται με ποσοστό 4% και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με ποσοστό 3%. Πρόεδρος της εταιρείας Flash Energy και κάτοχος του 10% των μετοχών ήταν η κ. Αντωνία Τόρρενς, η οποία παράλληλα με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες είναι και πρόεδρος της ΜΚΟ «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού». Η ΜΚΟ της κ. Τόρρενς από το 2011 και μετά ανέλαβε να υλοποιήσει δεκάδες προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δήμους και περιφέρειες, πρόσληψης ανέργων πεντάμηνης απασχόλησης. Πρόκειται για το περίφημο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 188.000.000 ευρώ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και μέσω του οποίου 57.400 άνεργοι θα απασχολούνταν σε θέσεις εργασίας για διάστημα 5 μηνών με το επίδομα κοινωφελούς εργασίας να ανέρχεται σε 625 ευρώ τον μήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Ροδόπη και την Κομοτηνή, όπου στο παρελθόν είχαν δραστηριοποιηθεί οι Αγγ. Λάσκαρης και Δ. Παπαγγελόπουλος, η ΜΚΟ της κ. Τόρρενς προκήρυξε το 2012 τον αριθμό-ρεκόρ των 1.020 θέσεων εργασίας για νέους ανέργους.

Τέλος, να σημειώσουμε πως στο χθεσινό δημοσίευμα της "Αυγής" για τις συνεργασίες του κ. Λάσκαρη με δήμους η αναφορά σε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον δήμο της Νέας Ιωνίας δεν αφορούσε στη δημοτική αρχή του κ. Ηρακλή Γκότση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL