Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
"Γαλάζια" ρίχτερ στην Κεντρική Μακεδονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" ρίχτερ στην Κεντρική Μακεδονία

"Αντάρτικο" Τζιτζικώστα, "πονοκέφαλοι" Σαμαρά σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης

Σε... εμφύλιο έχει εξελιχθεί για τη Ν.Δ. η κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η "αντάρτικη" υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προσθέσει έναν ακόμη πονοκέφαλο στον Αντ. Σαμαρά. Παράλληλα, συνεχίζεται το αδιέξοδο εύρεσης υποψηφίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής.

Το παρασκήνιο στη Συγγρού και το Μαξίμου είναι έντονο, καθώς χθες άνοιξε νέο μέτωπο μετά την ανακοίνωση του Απ. Τζιτζικώστα ότι θα διεκδικήσει -έστω και χωρίς χρίσμα- την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Απ. Τζιτζικώστας εκτελεί χρέη περιφερειάρχη μετά την έκπτωση του Παν. Ψωμιάδη, ενώ στις 28 Οκτωβρίου είχε προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση, καθώς είχε καλέσει εκπροσώπους των νεοναζί στην παρέλαση και είχε συμψηφίσει τη Χ.Α. με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι και η Χαριλάου Τρικούπη είναι "εγκληματική οργάνωση" -επικαλούμενος, δηλαδή, το κατηγορητήριο βάσει του οποίου προφυλακίστηκε η ηγεσία της Χ.Α. Μάλιστα, φαίνεται πως η Ν.Δ. θα χρίσει ως υποψήφιο τον βουλευτή Γ. Ιωαννίδη, ο οποίος αρχικά προοριζόταν για αντίπαλος του Γ. Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αδιέξοδο

Πάντως, και στις δύο μεγαλύτερες πόλεις η Ν.Δ. έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Ουδείς "γαλάζιος" επιθυμεί να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Γ. Μπουτάρη, ενώ ακόμη χειρότερα για τη Ν.Δ. είναι τα πράγματα στον Δήμο της Αθήνας, καθώς ενόσω ο Αντ. Σαμαράς εισπράττει αρνήσεις από "κορυφαίους" του κόμματός του, ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης επιμένει στη δική του υποψηφιότητα, προκαλώντας διπλό πονοκέφαλο στον Αντ. Σαμαρά: αφενός, τον πονοκέφαλο μίας "αντάρτικης" υποψηφιότητας και, άρα, διασποράς των "γαλάζιων" ψήφων, αφετέρου τον πονοκέφαλο του περιορισμού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή, καθώς αν ο Ν. Κακλαμάνης επιμείνει, τότε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τον διαγράψει.

Πολλά "όχι"

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, ο Αντ. Σαμαράς έχει εισπράξει πολλές αρνήσεις από προβεβλημένα "γαλάζια" στελέχη και υπουργούς, που εμφανίζονται απρόθυμοι να δώσουν τη μάχη του Δήμου Αθηναίων. Ο Ν. Δένδιας έχει ξεκαθαρίσει στο Μαξίμου πως δεν ενδιαφέρεται, ενώ "όχι" έχει απαντήσει στον Αντ. Σαμαρά και η Όλγ. Κεφαλογιάννη. Ίδια ήταν η απάντηση και της βουλευτού Φ. Πιπιλή, η οποία είχε "μετρηθεί". Αδύναμες είναι οι "ιδέες" του ηθοποιού Ρ. Χαραλαμπίδη και του νυν δημοτικού συμβούλου, Γ. Αμυρά, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω ασυμβίβαστου. Τέλος, απογοητευτικές ήταν και οι μετρήσεις που έγιναν για τον νυν δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, ο οποίος επιθυμεί να μετακομίσει στην Αθήνα.

Ερώτημα παραμένει για τον Αντ. Σαμαρά η Περιφέρεια Αττικής: στο Μαξίμου φοβούνται να παράσχουν στήριξη στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Γ. Σγουρό, καθώς φοβούνται πως θα υπάρξουν πολλές διαρροές δεξιών ψηφοφόρων προς την υποψηφιότητα του Ν. Νικολόπουλου και τους νεοναζί. Τέλος, "φωτιά" έχουν πάρει οι τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στον θεσσαλικό κάμπο, αφού η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλη, στον Τύρναβο δεν γίνεται αποδεκτή από τη βάση του κόμματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL