Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λάμπρου - Μπαρσέφσκι θέτουν θέμα για Βουδούρη - Καρυπίδη

Η υλοποίηση των αποφάσεων της Κ.Ε. θα απασχολήσει σήμερα την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερη έμφαση τις 13+1 υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν την Κυριακή το απόγευμα.

Η υλοποίηση των αποφάσεων της Κ.Ε. θα απασχολήσει σήμερα την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερη έμφαση τις 13+1 υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν την Κυριακή το απόγευμα.

Χθες, μάλιστα, τα μέλη της Π.Γ. Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκι ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να επανεξετάσει τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία (Θεόδωρος Καρυπίδης) και την Πελοπόννησο (Οδυσσέας Βουδούρης), υπό το πρίσμα, όπως υποστηρίζουν, νέων δεδομένων που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καθώς και των αντιδράσεων των τοπικών οργανώσεων.

Σε ό,τι αφορά τον δημοσιογράφο Θ. Καρυπίδη, από κάποιες πλευρές υπογραμμίζονται ατυχείς -όπως σημειώνουν- θέσεις που έχει πάρει είτε μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του είτε μέσω του facebook. Eιδικότερα, την 1η Οκτωβρίου 2013 είχε γράψει, «τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματά του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει τη σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε... 900.000 θέσεις εργασίας), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο».

Ο αντίλογος αναφέρει ότι ο Θ. Καρυπίδης έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις υπέρ των μεταναστών, έχει δε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον φωτισμένο ιεράρχη της περιοχής, μητροπολίτη Σιατίστης.

Ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης σε συνέντευξή του στον Vima FM έκανε λόγο -με βάση το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, που διένειμε ο Ρ/Σ- σε «αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα, επειδή δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι έγινε συζήτηση για το πρόσωπό μου και έγινε αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς εμένα για να διευρυνθεί το ακροατήριο και να ηγηθώ του ψηφοδελτίου στη Δυτική Μακεδονία". Και κατέληξε λέγοντας: "Πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία του κόμματος και ιδιαίτερα στον κ. Τσίπρα για τη διεύρυνση του κοινωνικού μετώπου, για την έξοδο από τα Μνημόνια και την ανάκαμψη του τόπου".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο