Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Ο Μ. ΓΛΕΖΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ / Καταδικάζουν τους αντιστασιακούς σε θάνατο με 2,2 ευρώ την ημέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μ. ΓΛΕΖΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ / Καταδικάζουν τους αντιστασιακούς σε θάνατο με 2,2 ευρώ την ημέρα

Τον διοικητή του ΟΓΑ, Ξ. Βεργίνη, επισκέφθηκε ο βουλευτής επικρατείας, Μ. Γλέζος, με αφορμή τις διαμαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, στους οποίους με απόφαση του Οργανισμού διακόπηκε η χορήγηση κύριας σύνταξης των 360 ευρώ λόγω καταβολής της τιμητικής σύνταξης ύψους 66 ευρώ.

«Είναι παράλογο κατ' αρχήν να κόβονται συντάξεις εφ' όσον καταβλήθηκαν ένσημα. Είναι επίσης εξωφρενικό να θεωρείται σύνταξη το γλίσχρο επίδομα της Εθνικής Αντίστασης και να κόβεται η κύρια σύνταξη των 360 ευρώ» τόνισε στον διοικητή ο Μανώλης Γλέζος παραδίδοντάς του σχετικά έγγραφα από περιπτώσεις δικαιούχων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Χαρακτηριστική η περίπτωση υπερήλικου συνταξιούχου 90 ετών που αποκάλυψε η «Αυγή» στο φύλλο της 30ής Ιανουαρίου, που μετά τη διακοπή συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ είναι υποχρεωμένος πλέον να δίνει τη μάχη της επιβίωσης με 2,2 ευρώ την ημέρα.

Ο πρωταγωνιστής της απίστευτης αυτής ιστορίας δεν ήταν ο μοναδικός συνταξιούχος που έπεσε θύμα ενός ανάλγητου κράτους που καταδικάζει πολίτες με συνοπτικές διαδικασίες. Κάποιοι εγκέφαλοι ανακάλυψαν πως υπάρχουν σήμερα συνταξιούχοι του ΟΓΑ που εκτός από τη σύνταξη των 360 ευρώ εισπράττουν και ένα μηνιαίο επίδομα της τάξης των 66 ευρώ για την προσφορά τους στην Εθνική Αντίσταση. Είναι περιπτώσεις και αυτές από τις περίφημες διπλές συντάξεις που με μανία έβγαζαν στα κανάλια διάφοροι υπουργοί και υποστηρικτές των συγκυβερνήσεων που «βάζουν μια τάξη» στις υπερβολές του κράτους.

Μετά την απογραφή των συνταξιούχων δηλαδή ανακάλυψαν πως υπάρχουν συνταξιούχοι που επιβιώνουν με δύο συντάξεις που φτάνουν τα 422 ευρώ τον μήνα και για να «βάλουν τάξη» αποφάσισαν να κόψουν τη μία από τις δύο. Όλως τυχαίως όμως δεν έκοψαν το επίδομα των 66 ευρώ, αλλά την κύρια σύνταξη του ΟΓΑ, επιβάλλοντας μια ανάλγητη και τιμωρητική λογική σε όσους συμμετείχαν στο έπος της Εθνικής Αντίστασης, παρουσιάζοντας τη «σφαγή» των συντάξεων ως απόδοση δικαίου.

Σημειωτέον ότι ο Μ. Γλέζος σκοπεύει να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για να αρθεί η αδικία που συντελείται προς τους αγωνιστές του έπους της Αντίστασης, που η πολιτεία τους τιμάει τώρα στα στερνά με αυτόν τον απαράδεκτο και εξοντωτικό τρόπο.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΓΑ, αφού παρέλαβε τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο Μ. Γλέζος, επικαλέστηκε νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση και προβλέπει τη διακοπή των συντάξεων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, χωρίς όμως να δώσει πειστικές απαντήσεις για το γεγονός πως στις περιπτώσεις που κατήγγειλε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν κόπηκαν τα τιμητικά επιδόματα αλλά οι κύριες συντάξεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL