Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: Συσπείρωση για να κερδίσουμε Δήμους και Περιφέρειες

"Η πρότασή μας είναι ένας 30άρης για το δήμο της Αθήνας, τέσσερις γυναίκες για τις Περιφέρειες, ένα μετρημένο "άνοιγμα" σε πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποίηση όλων των δυνάμεών μας χωρίς τασικούς περιορισμούς ή αποκλεισμούς", τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης στην εκπομπή του Ν. Σβέρκου "στο Κόκκινο.

"Η πρότασή μας είναι ένας 30άρης για το δήμο της Αθήνας, τέσσερις γυναίκες για τις Περιφέρειες, ένα μετρημένο "άνοιγμα" σε πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποίηση όλων των δυνάμεών μας χωρίς τασικούς περιορισμούς ή αποκλεισμούς", τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης στην εκπομπή του Ν. Σβέρκου "στο Κόκκινο", εκτιμώντας πως "αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή, να μεταφραστούν σε μία ομόθυμη και έμπρακτη στήριξη από όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, διότι χωρίς συσπείρωση, δεν κερδίζεται κανένας αγώνας, ακόμη κι αν έχεις τον καλύτερο υποψήφιο και το καλύτερο πρόγραμμα". 

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζονται στα εξής σημεία:

Η μάχη είναι και πολιτική και αυτοδιοικητική

Επίσης, να μην ξεχάσουμε ότι αυτή η μάχη είναι και πολιτική και αυτοδιοικητική. Με τους υποψηφίους μας στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, θα διεκδικήσουμε ψήφο και αντικυβερνητική/αντιμνημονιακή, αλλά και ψήφο για μια αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση έντιμη, κοινωνικά ευαίσθητη, με τις αξίες και το ήθος της Αριστεράς. Στην Ελλάδα της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης, έχει μεγάλη σημασία να έχεις δημάρχους και περιφερειάρχες που χτίζουν κοινωνικά ιατρεία, που παίρνουν πρωτοβουλίες κοινωνικής πολιτικής, που χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα με διαφάνεια. Πολύ δε περισσότερο, που το 35% του νέου ΕΣΠΑ θα το διαχειριστούν οι Περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι να πατήσουν πάνω στη δουλειά των προηγούμενων σχημάτων

Εχει επίσης μεγάλη σημασία οι υποψήφιοι που θα εκλέξουμε να πατήσουν πάνω στη δουλειά των προηγούμενων σχημάτων που στήριξε η Ανανεωτική και η Ριζοσπαστική Αριστερά. Για παράδειγμα, η εξαιρετική υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και ο ίδιος ο Γ.Σακελλαρίδης οφείλει να αξιοποιήσει και να διευρύνει τη θαυμάσια δουλειά που κάνει στο δήμο της Αθήνας η «Ανοιχτή Πόλη», και στα χρόνια που επικεφαλής της ήταν ο Αλ.Τσίπρας και στα χρόνια που επικεφαλής της είναι η Ελ.Πορτάλιου. Το ίδιο πρέπει να γίνει παντού. Το «εμείς» να προταχθεί πάνω από το «εγώ».

Τα κυβερνητικά κόλπα τους οδηγούν συχνά στην αυτογελοιοποίηση

Η προσωπική επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου στον Αλ.Τσίπρα θα αποδειχθεί ένα ακόμη μπούμπεραγκ σε βάρος της πολιτικής της ΝΔ. Όλα αυτά τα κόλπα δεν μπορούν να κρύψουν την παταγώδη κυβερνητική αποτυχία και τους οδηγούν, συχνά, ακόμη και στην αυτογελοιοποίηση. Διαβάζαμε πρόσφατα ότι ο Σαμαράς είναι δήθεν έξαλλος με τους υπουργούς του που δεν εμφανίζονται στη Βουλή για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Μα ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει ξεχάσει πρώτος κατά που πέφτει η Βουλή! Αν είναι έξω φρενών, θα πρέπει να είναι πρωτίστως με τον εαυτό του.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις