Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Γαβριήλ Σακελλαρίδης / Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Για την Αθήνα της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαβριήλ Σακελλαρίδης / Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Για την Αθήνα της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης

Η Αθήνα, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, με την ανεργία, την επισφαλή εργασία και την εξαθλίωση να μην αποτελούν απλά κάποιες εικόνες ενός δυσοίωνου μέλλοντος, αλλά την αδυσώπητη καθημερινότητα.

Το ζήτημα είναι πώς θα καταφέρουμε να αναστρέψουμε αυτή την καταστροφική πορεία σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τη γειτονιά και την πόλη. Εκεί που οι έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής στήριξης αποκτούν το πραγματικό τους νόημα, εκεί όπου είναι αναγκαία μια νέα δημοτική αρχή που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η Ανοιχτή Πόλη αποτελεί τη δημοτική κίνηση - πρότυπο και έχει καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο παρέμβασής μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτή θα είναι και πάλι το όχημά μας για να δώσουμε μία μάχη όχι απλώς και μόνο για την Αριστερά, αλλά για όλη την κοινωνία, καθιστώντας τις ιδέες μας πλειοψηφικές και ηγεμονικές. Χωρίς εκπτώσεις, χωρίς φόβους και χωρίς δισταγμούς.

Με όπλα μας τη συλλογικότητα και τη δημοκρατία, θα συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα της Ελένης Πορτάλιου και όλων των συντροφισσών και συντρόφων για την Αθήνα της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, όπου η αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής θα χρωματίσουν το μαύρο της μνημονιακής καθημερινότητας.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να νικήσουμε και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής τής πολιτικής τής εξαθλίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL