Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΜΕ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ / Ο Αλ. Τσίπρας καταθέτει σήμερα στην Κ.Ε. τους υποψήφιους περιφερειάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ / Ο Αλ. Τσίπρας καταθέτει σήμερα στην Κ.Ε. τους υποψήφιους περιφερειάρχες

Σε θέση μάχης για τις 13 Περιφέρειες της χώρας τίθεται, και τυπικά πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έγκριση των υποψηφίων, μέσα στο τρέχον Σαββατοκύριακο, από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή, μήνυμα ανανέωσης στέλνουν οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το Λεκανοπέδιο: Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής και Γαβριήλ Σακελλαρίδης για τον Δήμο Αθηναίων.

Με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, λοιπόν, στη "μητέρα των μαχών", το Λεκανοπέδιο, και με πολιτικά στελέχη στις Περιφέρειες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει ψηλά τον πήχη, με απώτερο στόχο την απαλλαγή από την κυβέρνηση της καταστροφής το συντομότερο δυνατόν.

Οι εργασίες της διήμερης Κ.Ε. θα ανοίξουν σήμερα στις 11 το πρωί, με πολιτική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των μελών της Κ.Ε. για την πολιτική συγκυρία, τις αυτοδιοικητικές εκλογές (εν προκειμένω τις υποψηφιότητες) και τις ευρωεκλογές. Για αυτό το τελευταίο ειδικότερα θα συναποφασιστεί ο κανονισμός της εσωκομματικής προκριματικής εκλογής, που πρόκειται να γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Αλ. Τσίπρας για την κυβέρνηση... πανικού

Η κυβέρνηση τελεί σε καθεστώς πανικού, αναμένεται να πει για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας πανικός που αποτυπώνεται σε όλες τις αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου, ιδίως τις τελευταίες ημέρες. Το γνωστό υβρεολόγιο του πρωθυπουργού κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού του -με τη συνδρομή της "γαλάζιας" μονταζιέρας-, το γεγονός ότι αφιέρωσε την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στο αντίπαλο κόμμα, αλλά και οι τελευταίες, προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες του κ. Σαμαρά για υποτιθέμενες νέες θέσεις ευκαιρίας -όλα, μα όλα δείχνουν ότι η χώρα πορεύεται σε εθνικές εκλογές, αναμένεται να σημειώσει ο Αλ. Τσίπρας.

Κοντά δε στις τελευταίες... μαυρογιαλούρικες υποσχέσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς είχε το θράσος να θυμηθεί και παλαιότερες, όπως το Ζάππειο, το πρωτογενές πλεόνασμα κ.ά., ενώ βλέπει, συν τοις άλλοις, το ίδιο του το κόμμα αλλά και τους βουλευτές του να του σκάβουν το λάκκο, συμμετέχοντας στις συζητήσεις για τον "μεγάλο συνασπισμό", συζητήσεις που ουδόλως αφορούν αφορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η πεντακάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας θα επαναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, την πολιτική ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και στην καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης με βασική αιχμή τη φορολογική λαίλαπα κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέτρα που επιταχύνουν τη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων και τα οποία, ενίοτε, σπεύδει να μαζέψει το Μέγαρο Μαξίμου, αφού όμως έχει προηγηθεί μεγάλη κοινωνική κατακραυγή. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση αυτή συνεχίζει να λειτουργεί υπέρ της εξόντωσης των μικρομεσαίων στρωμάτων, είναι η διαπίστωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Από εκεί και πέρα, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να καταγγείλει τα παιχνίδια με θεσμούς (Προεδρία της Δημοκρατίας, Εκκλησία), τα γαλαζοπράσινα σκάνδαλα (Siemens, εξοπλιστικά κ.ά.), με τα φαινόμενα διαφθοράς να αυξάνονται επί ημερών Μνημονίου. Γι' αυτό και το αίτημα των πολιτών παραμένει ένα: η απονομή δικαιοσύνης, αίτημα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογραμμίσει και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΣτΕ και την Εισαγγελία Διαφθοράς. Τέλος, θα επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Με Κ. Αγγελόπουλο στη Χαλκηδόνα

Η Κίνηση Ανατροπής του Δήμου Χαλκηδόνας (στη Θεσσαλονίκη), με επικεφαλής τον Κυριάκο Αγγελόπουλο, στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL