Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο ναδίρ η απορροφητικότητα των κονδυλίων για την ψυχική υγεία

Μόλις το 25,84% από τα ούτως ή άλλως ψαλιδισμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα έχει καταφέρει να απορροφήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, σύμφωνα με την απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Υγείας Λάζλο Άντορ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Μόλις το 25,84% από τα ούτως ή άλλως ψαλιδισμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τη μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα έχει καταφέρει να απορροφήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, σύμφωνα με την απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Υγείας Λάζλο Άντορ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Από την απάντηση του Λ. Άντορ προκύπτει ακόμα πως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ψυχική υγεία έχουν μειωθεί κατά 24,42%, ενώ το 80% από τα κονδύλια αυτά, θα πάει σε μη κερδοσκοπικές κοινοτικές μονάδες ψυχικής υγείας.

Απαντώντας στον Ν. Χουντή, ο Λ. Άντορ σημείωσε πως "ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός για τον άξονα προτεραιότητας 5 ήταν 354.787.429 ευρώ έως τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν μειώθηκε στα 268.148.385 ευρώ". Από το σημείο αυτό προκύπτει επίσης πως η μείωση είναι αυτή που αυξάνει την απορρόφηση από το 2012 στο 2013, φτάνοντάς την από το 12,4% στο 25,84%.

Στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής είχε τονίσει πως "η κατάσταση στον χώρο της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα προκαλεί έντονες αντιδράσεις και ανησυχία, τόσο στους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, όσο και στους ασθενείς και τις οικογένειές τους". Επιπρόσθετα, σημείωνε πως "το επικείμενο κλείσιμο ώς την 31η.12.2013 των τμημάτων χρόνιας νοσηλείας και η προβλεπόμενη 'μετακίνηση χρόνιων περιστατικών σε κενές θέσεις των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (στεγαστικού τύπου)', σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης του Μνημονίου Συμφωνίας για την ψυχική υγεία, της 23ης/4/2013, επιτείνει την ανησυχία αυτή".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις