Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.7°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
17.6°C23.7°C
5 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.8°C22.1°C
5 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.1°C23.8°C
5 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.8°C23.9°C
6 BF 17%
Επικοινωνιακή φιέστα Σαμαρά στην Κεφαλονιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επικοινωνιακή φιέστα Σαμαρά στην Κεφαλονιά

Το Ληξούρι επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε μια έντονα επικοινωνιακή κίνηση αποφάσισε χθες να μεταβεί από τις Βρυξέλλες στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί.

"Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού, θα κάνουμε μια πρώτη σύσκεψη και αύριο το πρωί με το καλό, με το φως του ήλιου, θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα" δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην Κεφαλονιά.

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις χτυπημένες από τον σεισμό 5,8 βαθμών Ρίχτερ περιοχές στο Ληξούρι, για να προσδιορίσει το μέγεθος της καταστροφής. "Ήρθα στην Κεφαλονιά για να δείξω ότι οι Έλληνες είναι δίπλα στο νησί και για να διαπιστώσω από κοντά την κατάσταση" σημείωσε ο Α. Σαμαράς, ενώ παράλληλα έδωσε τα εύσημα στον κρατικό μηχανισμό για την άμεση αντίδρασή του, λέγοντας: "Ποτέ δεν υπήρχε τέτοια άμεση αντιμετώπιση".

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους καθηγητές και τους γονείς στο Λύκειο του Ληξουρίου, το οποίο υπέστη και αυτό ζημιές, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο γηροκομείο της περιοχής. Επιπλέον, βρέθηκε και στο δημαρχείο Ληξουρίου, όπου συνομίλησε με σεισμόπληκτους πολίτες που περιμένουν το βοήθημα των 600 ευρώ. "Στόχος είναι, το νησί να ξαναγυρίσει πολύ γρήγορα σε ρυθμούς φυσιολογικής ζωής" τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι σεισμόπληκτοι πολίτες θα λάβουν χρηματικό βοήθημα, προκειμένου να επισκευάσουν τα σπίτια τους, που έχουν υποστεί ζημιές από τον ισχυρό σεισμό.

//www.youtube.com/embed/wMSW9roKYNA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL