Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατόπιν απαίτησης του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατόπιν απαίτησης του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες το βράδυ ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Πετράκος, είχε απευθυνθεί σε όλους τους βουλευτές ζητώντας τους να αποτρέψουν με την ψήφο τους «το ξεπούλημα της στρατηγικότερης υποδομής της χώρας».

Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, υπογραμμίστηκε ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό η ιδιωτικοποίηση των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, παρά μόνο στον Νότο, όπως επισήμανε με νόημα ο Θ. Πετράκος. Από την αντιπολίτευση τονίστηκαν οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από το πέρασμα στα χέρια ιδιωτών των ηλεκτρικών δικτύων, κάτι που, όπως είχε φανεί και στην επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου, συμμερίζεται κι η πλειοψηφία των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων. Η συμπολίτευση υποστήριξε ότι η ιδιωτικοποίηση θα βοηθήσει στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του δικτύου κι αναλώθηκε σε επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ για αντίθεση σε κάθε ιδιωτικοποίηση λόγω ιδεοληψιών και παρωχημένων αντιλήψεων.

Ο υπουργός Ενέργειας, Γ. Μανιάτης, απέσυρε την διάταξη για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στην ΔΕΗ χωρίς να προσδιορίσει αν η επίμαχη διάταξη επανέλθει, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να υπονοεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν συγκέντρωνε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο Γ. Μανιάτης προχώρησε και σε νομοτεχνική βελτίωση για να αποκρούσει την κριτική που ασκήθηκε για πιθανή απώλεια του ελέγχου του κράτους πάνω στον ΑΔΜΗΕ (καταστατική μειοψηφία 34%) σε περίπτωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη.

Κ. Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL