Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινά η "δίκη" της τρόικας

Στην Ελλάδα φθάνει σήμερα η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα αξιολογήσει την τρόικα και το Μνημόνιο. Η αντιπροσωπεία, που έχει επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας του Λαϊκού Κόμματος, θα συναντηθεί...

Στην Ελλάδα φθάνει σήμερα η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα αξιολογήσει την τρόικα και το Μνημόνιο. Η αντιπροσωπεία, που έχει επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας του Λαϊκού Κόμματος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στη συνέχεια θα συνεδριάσει από κοινού με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών επιτροπών οικονομικών, κοινωνικών υποθέσεων, παραγωγής και εμπορίου, θεσμών και διαφάνειας, απολογισμού και γενικού ισολογισμού του κράτους και των ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Στη συνεδρίαση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν οι Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, που είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαρτίζουν οι εισηγητές της έκθεσης για τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις