Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Ο Ολι Ρεν χθες στο Νταβός για χρέος και δημοσιονομικό κενό: / Ολ. Ρεν: "Η σοβαρή συζήτηση για την Ελλάδα θα αρχίσει το καλοκαίρι"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ολι Ρεν χθες στο Νταβός για χρέος και δημοσιονομικό κενό: / Ολ. Ρεν: "Η σοβαρή συζήτηση για την Ελλάδα θα αρχίσει το καλοκαίρι"!

Ξέρει να γκρεμίζει τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν. Και το έκανε και χθες, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, λέγοντας στη Wall Street Journal ότι η «σοβαρή» συζήτηση για το χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τη διετία 2015-2016, καθώς και για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους «θα αρχίσει το καλοκαίρι» και όχι την άνοιξη, όταν η Eurostat θα έχει επιβεβαιώσει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Εάν ο Ρεν βγει αληθινός, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα έχει να πουλήσει καμία επιτυχία στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές πριν τις ευρωεκλογές.

Εκτός από αυτό το... φαρμακερό «θα τα πούμε το καλοκαίρι», ο Ρεν επανέλαβε το «η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα μαθήματά της», κατηγορώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση της Αθήνας για την καθυστέρηση της αξιολόγησης από την τρόικα. «Η αξιολόγηση που αναβλήθηκε για τρίτη φορά, ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί τους επόμενους λίγους μήνες» είπε, προσθέτοντας ότι οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα λίγο μετά τα τέλη Ιανουαρίου. «Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι μας είναι να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», είπε ο Ρεν και μετά έριξε τη… βόμβα: «Οι πιστωτές θα αρχίσουν να συζητάνε τα δημοσιονομικά σχέδια της Ελλάδας για το 2015-16, τις ενδεχόμενες τρύπες που θα εμφανιστούν στον προϋπολογισμό καθώς και τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους μέσα στο καλοκαίρι».

Οι συντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας επισημαίνουν ότι για τη συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά το «τάιμινγκ» της έναρξης των διαπραγματεύσεων είναι κρίσιμο, καθώς στον δρόμο για τις εκλογές αντιμετωπίζει την αυξημένη πιθανότητα να ηττηθεί από την αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως οι δηλώσεις Ρεν δείχνουν πως οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν αφού κλείσουν οι ευρωκάλπες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL