Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Το τελευταίο αντίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το τελευταίο αντίο

Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ως τιμητική φρουρά

Σύσσωμη παρευρέθηκε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να απευθύνει το ύστατο "χαίρε" στον Κώστα Φιλίνη. Το "παρών" έδωσαν ο Μανώλης Γλέζος και ο Τάκης Μπενάς, που συνόδευσαν τον Κώστα Φιλίνη σε όλη την πορεία των αγώνων της Αριστεράς. Ακόμη, παρευρέθηκαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, ο γραμματέας της Κ.Ο., Νίκος Βούτσης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής (ο Δημήτρης Παπαδημούλης απουσίαζε στο εξωτερικό, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων), ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης και πλήθος μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο Μίμης Δαρειώτης, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, Αριστείδης Μπαλτάς, ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Χάρης Γολέμης, και ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, Ηλίας Χρονόπουλος. Από την "Αυγή" παρευρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι, ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Στούμπος, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος και οι διευθυντές σύνταξης Κωστής Νικολακάκος και Σταύρος Καπάκος. Επίσης παρευρέθηκε ο διευθυντής της "Εφημερίδας των Συντακτών", Νικόλας Βουλέλης.

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, και οι: Σπύρος Λυκούδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Μάρω Ευαγγελίδου, Μαρία Ρεπούση, Γρηγόρης Ψαριανός κ.ά. Από την "Αριστερή Προοπτική" οι Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγιώργος.

Από το ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκαν οι: Πάρις Κουκουλόπουλος, Βασίλης Καρύδης, Νίκος Ανδρουλάκης. Επιπλέον ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης, και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Μίμης Ανδρουλάκης, η Αθηνά Δρέττα κ.ά. Διακρίναμε ακόμα τους πρώην υπουργούς Αντώνη Ρουπακιώτη και Φρόσω Δημάκου-Κιάου.

Από τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης παρευρέθηκαν οι: Βαρδής Βαρδινογιάννης, Στέφανος Στεφάνου, Βασίλης Πριόβολος (Ερμής), Κ. Γκιουλέκας, Φίλιππος Παπαβλασόπουλος, Φρίξος Πρωτογερέλης, Γιώργος Χριστοδουλάκης, Τάσος Τρίκκας, Θοδωρος Μαλικιώσης (εκδόσεις Θεμέλιο), Δημήτρης Παλαιολογόπουλος (αντιπρόεδρος ΠΣΑΕΕΑ), Ρούλα Παλαιολογοπούλου κ.ά.

Από τη γενιά του αντιδικτατορικού αγώνα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Μανιός, Κωστής Γιούργος, Γιάννης Φελέκης, Βασίλης Κωτούλας, Γιάννης Στρατής, Άγγελος Γκόγκογλου, Βασίλης Γκόγκογλου, κ.ά.

Από τον χώρο των πανεπιστημιακών, οι Βένιος Αγγελόπουλος, Νίκος Πετραλιάς, Νίκος Αλιβιζάτος, Απόστολος Δεδουσόπουλος, Στέφανος Πεσμαζόγλου, Ντίνα Βαΐου, Κωστής Χατζημιχάλης, Γρηγόρης Ανανιάδης, Μαρία Καραμεσίνη, Νίκος Μπελαβίλας, Αντώνης Λιάκος, Μάκης Καβουριάρης, Νίκος Μπελαβίλας, 'Αλκης Ρήγος, Σόνια Τσιτήλου, Μάνος Ματσαγγάνης, Χρήστος Λάζος κ.ά.

Από την εφημερίδα "Εποχή" παρευρέθηκαν οι Παύλος Καλυδιανός, Μπάμπης Γεωργούλας, Μάκης Μπαλαούρας, Άση Δαβάκη, Μπάμπης Κοβάνης. Από τους παλαίμαχους της δημοσιοραφίας οι Στέφανος Παπαναστασίου, Γιώργος Σαββίδης (πρόεδρος ΠΟΕΣΥ), Νίκος Κιάος, Φανή Πετραλιά, Λένα Δουκίδου, Δημήτρης Αλεξόπουλος, Ελίζα Παπαδάκη κ.ά.

Εξάλλου παρευρέθηκαν οι Θανάσης Γιαλκέτσης, Μανώλης Μυλωνάκης, Βασίλης Δωροβίνης, Μιλτιάδης Κύρκος, Δημήτρης Κοντοφάκας, Πέτρος Κουναλάκης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Τάκης Κατσαρός κ.ά.

Στη σορό του Κώστα Φιλίνη παραστάθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη, Κώστα Πουλάκη και Σόφη Παπαδόγιαννη. Επίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με τους Νίκο Βούτση, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θεανώ Φωτίου και Σταύρο Κοντονή. Από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ οι Πέτρος Σανταμούρης, Αλίκη Κοσυφολόγου, Νεφέλη Σαμιακού, Ιάσωνας Σχινάς-Παπαδόπουλος.

Από τα ΑΣΚΙ παραστάθηκαν οι Ηλίας Νικολακόπουλος, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Ιωάννα Παπαθανασίου, Πωλίνα Ιορδανίδου. Τελευταίοι παραστάτες της σορού οι συγκρατούμενοι του Κώστα Φιλίνη την περίοδο της δικτατορίας Θανάσης Καλαφάτης (πρόεδρος ΕΜΙΑΝ), Μαργαρίτα Γιαραλή, Νίκος Κιάος, Κωστής Γιούργος.

Στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL