Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και στην Α' Αθήνας, καθίζηση για ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.

Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει η δημοσκόπηση στις εκλογικές περιφέρειες του νομού Αττικής της εταιρείας GPO, που διεξήχθη για λογαριασμό της ιστοσελίδας newpost.gr.

Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει η δημοσκόπηση στις εκλογικές περιφέρειες του νομού Αττικής της εταιρείας GPO, που διεξήχθη για λογαριασμό της ιστοσελίδας newpost.gr. Ακόμα και στην παραδοσιακά "δύσκολη" για την Αριστερά εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται για πρώτη φορά στην πρόθεση ψήφου έναντι της Ν.Δ., στην πρόθεση ψήφου τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές. Τα αποτελέσματα στη Β' Αθηνών είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, καθώς το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει τις 8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και για την περιφέρεια της Αττικής. Σημειώνεται ότι, σε όλες τις μετρήσεις, η Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτη. Το ΠΑΣΟΚ, παρ' ότι έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στην εκλογική κάθοδο σε συνεργασία με τους "58", βρίσκεται μπροστά σε πλήρη εκλογική ισοπέδωση, με ποσοστά περίπου στο 3,5%. Εξίσου χαμηλές καταγράφονται και οι εκτιμήσεις για τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών για τις εθνικές εκλογές έχουν ως εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 19,8%, ενώ η Ν.Δ. έρχεται δεύτερη, με 19%. Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων έχουν ως εξής: Χ.Α. 10,5%, ΚΚΕ 5,9%, ΑΝ.ΕΛΛ. 4,3%, ΠΑΣΟΚ 3,8%, ΔΗΜ.ΑΡ. 3,7%. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να αντλεί ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα πλην της Χ.Α.

Στις ευρωεκλογές, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 18,5%, Ν.Δ. 18%, Χ.Α. 9,1%, ΚΚΕ 5, 9%, ΑΝ.ΕΛΛ. 4,3%, ΠΑΣΟΚ 3,8%, ΔΗΜ.ΑΡ. 3,7%.

Αέρας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών

Με 24,4% έναντι 16,9% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου στη Β' Αθηνών. Στις ευρωεκλογές, τα αντίστοιχα ποσοστά έχουν ως εξής: 22,5% έναντι 16,4%.

Επιμέλεια: Χρ. Σίμος, Ν. Λιονάκης

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις