Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
ΣΥΡΙΖΑ / ΣΥΡΙΖΑ: Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ μοιράζουν, μέσω Τ.Τ., δώρα στους φίλους τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ / ΣΥΡΙΖΑ: Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ μοιράζουν, μέσω Τ.Τ., δώρα στους φίλους τους

Τις ευθύνες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο του Τ.Τ. αναδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ευθύνες που σχετίζονται ευθέως με τις σχέσεις διαπλοκής με επιχειρηματικά συμφέροντα.

"Το σκάνδαλο του Τ.Τ. -επισημαίνει στο σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες των εκπρόσωπων του δικομματισμού, που, την ίδια στιγμή που ανάγκαζαν τους πολίτες σε αιματηρές θυσίες, μοίραζαν δώρα σε κομματικούς φίλους, σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις των μίντια και στα ίδια τα κόμματά τους. Οι ίδιοι, που με περίσσιο θράσος εμφανίζονται τώρα ως οι αρχάγγελοι της κάθαρσης, συνεχίζουν να συντηρούν ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς και προσπαθούν να συγκαλύψουν τις πολιτικές ευθύνες που κρύβονται πίσω από τα επισφαλή δάνεια. Όπως και με τη λίστα Λαγκάρντ και την υπόθεση των υποβρυχίων, το σάπιο σύστημα του δικομματισμού επιδίδεται στο γνωστό του παιχνίδι: το κρυφτό".

Η ανακοίνωση καταλήγει με την αξίωση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για "άμεση και σε βάθος εξέταση της υπόθεσης του Τ.Τ., προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, και τον έλεγχο και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών και ειδικότερα αυτών προς επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να υφίσταται άλλες ζημιές από την προκλητική εύνοια που επιφυλάσσουν οι κυβερνήσεις στους 'ημετέρους', η ελληνική κοινωνία δεν θα αποδεχτεί καμία μεθόδευση σχετικά με τις τράπεζες που θα έχει στόχο το ξεπούλημά τους. Οι τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και να εξυπηρετήσουν το σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και στήριξης της ανάπτυξης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL