Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Σιβυλλική δήλωση Παπούλια για εκλογές και ανάδειξη του διαδόχου του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σιβυλλική δήλωση Παπούλια για εκλογές και ανάδειξη του διαδόχου του

Σενάρια επιτάχυνσης των εθνικών εκλογών αναζωπύρωσε χθες ο "χρησμός" του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλια, καθώς επισήμανε σε δημοσιογράφους πως "φέτος θα είναι η τελευταία του χρονιά".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην καθιερωμένη κοπή πίτας του Προεδρικού Μεγάρου και έριξε λάδι στα σχετικά εκλογικά σενάρια, υποστηρίζοντας πως "φέτος είναι η τελευταία του χρονιά", αλλά και... ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του για τη συνεργασία. "Θα θυμάμαι για πάντα τις αναμνήσεις που εσείς μου δημιουργήσατε" επισήμανε στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στην Ηρώδου Αττικού, ενώ έδωσε την αίσθηση ενός Προέδρου σε αποδρομή, καίτοι η θητεία του λήγει επισήμως τον Φεβρουάριο του 2015.

Παρεξήγηση

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής και μετά τον "χρησμό" του Πρώτου Πολίτη της χώρας, στενός συνεργάτης του Καρ. Παπούλια τού επισήμανε την αίσθηση που είχε προκαλέσει σε δημοσιογράφους και εκείνος επιχείρησε να "τα μαζέψει". "Θα πάψετε να είστε τόσο καχύποπτοι;" ρώτησε τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά, όταν ρωτήθηκε αν τα αφήνει όλα ανοιχτά, τόνισε: "Κανείς δεν ξέρει τί γίνεται. Θνητοί είμαστε. Πού ξέρεις; Του χρόνου ο φούρναρης μπορεί να μην έχει ξύλα για να ψήσει τις πίτες".

Πάντως, στη συνέχεια, ο Καρ. Παπούλιας προανήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι "και του χρόνου εδώ θα είναι για να παραδώσει στον διάδοχό του", ενώ, όταν ρωτήθηκε για την εκτίμησή του σχετικά με τις πρόωρες εκλογές και το ενδεχόμενο αναταράξεων στη χώρα, απάντησε αρνητικά ως προς τις εκλογές και κατέληξε: "Ελπίζω να μην έχουμε αναταράξεις, γιατί θέλουμε ησυχία για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλοτσιά στην τρόικα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL