Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Δεν αφήνουν την εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να έρθει στην Αθήνα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν αφήνουν την εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να έρθει στην Αθήνα!

Μετά από παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα της τρόικας δεν έρχεται στην Αθήνα! Η αιφνίδια αυτή εξέλιξη, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει ότι κυβέρνηση είχε βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο», μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις της «Αυγής», για την απάντηση της Κομισιόν και πότε θα βγει η χώρα στις αγορές.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο οποίος θα μετείχε της συγκεκριμένης αποστολής του Ευρωκοινοβουλίου, με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως τον ενημέρωσε η Γραμματεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, «ο Πρόεδρος Σούλτς και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί.», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά, δεδομένης και της απροθυμίας του πρωθυπουργού να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο του Ευρ. Κοινοβουλίου (ενώ ο Γ. Στουρνάρας απάντησε, εκπρόθεσμα, μόλις χθες!).

Με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παρουσία στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, θα χαλούσε τις φιέστες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα χαλούσε τις φιέστες του λεγόμενου success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα.

Η παρουσία της Επιτροπής θα έδινε την ευκαιρία να ακουστούν ξανά τα ερωτήματα για τις τεράστιες ευθύνες όσων μας έβαλαν στα δεσμά των συνεχών μνημονίων και όσων χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο μιας νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής Ευρώπης.

Ό,τι προσπάθειες και αν κάνουν, όμως, δεν μπορούν να αποφύγουν τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αποφύγουν την οργή του ελληνικού λαού».

"Πανικόβλητη η κυβέρνηση, με την αρωγή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ.  Σούλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις  του μνημονίου. Την κυριεύει ο φόβος μπροστά στο καταλογισμό και των δικών της ευθυνών από την υιοθέτηση ενός καταστροφικού προγράμματος, που βύθισε τη χώρα σε βαθιά ύφεση και γεννά καθημερινά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης" σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

"Αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα όφειλε να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής για να αναδείξει την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και την ανάγκη εγκατάλειψης των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, γιατί τις υπηρέτησε σκορπώντας τη δυστυχία στη χώρα του.Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση και ετοιμάζεται για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας  της χώρας μας" αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Νίκος Παπαδημητρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL