Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Εκλογές το 2014, για να μηδενίσει το κοντέρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές το 2014, για να μηδενίσει το κοντέρ

Στη φάση της προετοιμασίας ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς, πέραν των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2014, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί βέβαιη την κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά και την προσφυγή σε εθνικές εκλογές. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Παιδόπολη "Άγιος Ανδρέας", οι εκλογές, αντίθετα από τις προσδοκίες της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, θα διεξαχθούν εντός του 2014.

"Οι εκλογές το 2016 είναι το δώρο που επιθυμεί η κυβέρνηση να φέρει ο Άγιος Βασίλης", τόνισε από το ίδρυμα Παιδόπολη ο Αλ. Τσίπρας. Ωστόσο, υπογράμμισε πως "οι εκλογές θα γίνουν το 2014", έτος που "θα μηδενίσει το κοντέρ της κατάρρευσης και θα ξεκινήσουμε βήμα το βήμα, με ενωμένο τον λαό, την προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας".

Ακόμα και η Μέρκελ διέψευσε τον Σαμαρά

Η κ. Μέρκελ αποδέχτηκε την πραγματικότητα, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία φέρεται να είπε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Monde, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου, ότι "συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε (σ.σ.: την ΟΝΕ) σε μεταγενέστερο χρόνο". Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε πως "συνιστά μια αποκαλυπτική παραδοχή της πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας που ποτέ δεν αξιοποίησε η ελληνική κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί προς όφελος του ελληνικού λαού". Και κατέληξε: "Αντίθετα, υιοθέτησε τη στρατηγική της απόλυτης υποταγής με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων είναι τεράστιες".

Τη λειτουργία των αρμόδιων επιτροπών με την πλήρη τους σύνθεση ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενόψει της επίσκεψης των εισηγητών της Ε.Ε. για τον ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των Μνημονίων, στην Αθήνα, στις 8 Ιανουαρίου. "Εύλογο" χαρακτήρισε το αίτημα ο Β. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως "θα προσδιοριστεί από κοινού η διαδικασία της συνάντησης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL