Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Με υπαρξιακά και ερωτήματα στρατηγικής ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με υπαρξιακά και ερωτήματα στρατηγικής ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Με ευχολόγια, αναζήτηση πολιτικών σχημάτων πέραν των ορίων του πολιτικού φορέα που λέγεται ΠΑΣΟΚ, χωρίς ψηφοφορία και με άρνηση να κοιτάξει την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου, έληξε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτική του αδιεξόδου ήταν η δήλωση του Οδυσσέα Κωνστνατινόπουλου, κατά την ομιλία του:  "Το ΠΑΣΟΚ ή θα πάει με την Κεντροαριστερά ή η Κεντροαριστερά θα πάει μόνη της".

Ο Ε. Βενιζέλος είπε στο κλείσιμο της διαδικασίας ότι η αποδοχή της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού (!), ενώ αναφερόμενος στο 6μηνο της Ελληνικής Προεδρίας, τόνισε ότι θα είναι το 6μηνο της επισημοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος , της έναρξης της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, της έναρξης της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης των Τραπεζών.

Δίνοντας το στίγμα της ανησυχία που διακατέχει την ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, είπε ακόμα ότι οι Ευρωεκλογές και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τον ΣΥΡΙΖΑ (!) και θα φανεί η μέγιστη απήχηση κάθε χώρου.

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές, μάλιστα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι θα αλλάξει ο τρόπος κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου, τον οποίο χαρακτήρισε, παλαιοκομματικό, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ίσως το ΠΑΣΟΚ αναζητήσει τη συνεργασία σε ένα ευρύτερο, του ιδίου, σχήμα.

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη στο σύνολό της, δεν υπάρχει εθνική ενότητα και σταθερή πορεία του έθνους. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, ούτε η παρακαταθήκη που δημιουργεί ο λαός με τις θυσίες του» είπε ο κος Βενιζέλος και επανέλαβε ότι ο στόχος για το ΠΑΣΟΚ είναι η χώρα, βγαίνοντας από την κρίση, να ανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια και κυριαρχία.

Σε μια αποστροφή, η οποία ενδέχεται να είναι δηλωτική των κινήτρων και των φόβων, που χαρακτηρίζουν την πολιτική  του ΠΑΣΟΚ, ο κος Βενιζέλος είπε: "Δεν μας έχουν θέσει θέμα εθνικής ασφάλειας, αλλά η οικονομική ισχύς, η εθνική ανεξαρτησία και η ανάπτυξη είναι οι θεμελιώδεις παράγοντες της εθνικής κυριαρχίας".

Οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος έληξαν με την ανακοίνωση του Προέδρου της Συνόδου Γιάννη Δριβελέγκα ότι από τις τοποθετήσεις των μελών της ΚΠΕ προέκυψε η έγκριση (!) της εισήγησης του Προέδρου του Κινήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL