Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό - μιντιακό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό - μιντιακό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και των χρεωκοπημένων μέσων ενημέρωσης που τη στηρίζουν ακόμη εξαπέλυσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το σημερινό μνημονιακό - μιντιακό μπλοκ, όπως αυτό εκφράζεται κυρίως από 'Τα Νέα' το πρωί και το Mega το βράδυ" φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια φράση που αποτυπώνει πολλά για τα μέτωπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ίδια συνεδρίαση ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού εκτίμησε ότι η επίθεση, και με τη διαμεσολάβηση της διαπλοκής, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ γυρνά μπούμερανγκ, έκανε εκτενή αναφορά στους "σκοπέλους" που θα βρει μπροστά του το κυβερνητικό σκάφος από τις επόμενες κιόλας ημέρες.

Ο προϋπολογισμός, οι πλειστηριασμοί, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια: κάθε μία από αυτές τις μάχες θα είναι ένα κρας τεστ για την ισχνή, ούτως ή άλλως, κυβερνητική πλειοψηφία.

Εξεταστική για τα υποβρύχια

Για το τελευταίο από τα παραπάνω θέματα, εξάλλου, αυτό των υποβρυχίων, σε συνέχεια της συνέντευξης Τσίπρα στην "Αυγή" χθες (με τίτλο "Η ώρα της εξεταστικής για τα υποβρύχια δεν θα αργήσει"), είναι, πράγματι, θέμα λίγων ημερών η κατάθεση του σχετικού αιτήματος. Αν όχι στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, το αργότερο μέχρι την επόμενη θα... ικανοποιηθεί το αίτημα του αδημονούντος κ. Βενιζέλου.

Όμως, το κυριότερο εμπόδιο -σύμφωνα με την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ- είναι τα νέα μέτρα, όπως αυτά θα προκύψουν από την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και τρόικας. Κάνοντας μάλιστα τον απολογισμό της κίνησης κατάθεσης της πρότασης μομφής, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου, καθώς -όπως εξήγησε- χάρη σε αυτήν η δημόσια συζήτηση επέστρεψε στα πραγματικά προβλήματα και ατζέντα.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές θέλει, όχι Παπαδήμο"

Παράλληλα πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν με έμφαση: "Θέλουμε εκλογές, δεν θέλουμε ούτε Παπαδήμο ούτε Πικραμμένο" ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική φράση που αποτυπώνει τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βασικό θέμα της Κ.Ο. -που δεν ήταν η περίπτωση Τατσόπουλου- ήταν η καλύτερη λειτουργία της, εν είδει απολογισμού μετά τη λήξη της πρώτης Συνόδου και στην αφετηρία της δεύτερης. Το θέμα ανέλυσαν οι Αλ. Τσίπρας, Ν. Βούτσης και Κ. Αθανασίου, με τον πρώτο εξ αυτών να σημειώνει ότι η Κ.Ο. γενικά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών -παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών εξελέγη για πρώτη φορά-, απηύθυνε όμως κάλεσμα για μεγαλύτερη εκλαΐκευση των προτάσεων της αντιπολίτευσης, επίσης για την ανάπτυξη πλήρους και συστηματικής δράσης σε όλα τα πεδία της πολιτικής.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Αθανασίου αποτύπωσε στην εισήγησή του την πρόταση για πιο τακτικές και αποδοτικές συνεδριάσεις, με μεγαλύτερη έμφαση στον προγραμματικό λόγο, καλώντας συγχρόνως τις ΕΕΚΕ να καταθέτουν προτάσεις νόμου. Γνωστοποίησε, τέλος, ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα κατατεθεί ο κανονισμός λειτουργίας της Κ.Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL