Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι βουλευτές να επιλέξουν στρατόπεδο, ή με τα Μνημόνια ή με τον λαό

"Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με τον λαό. Μέση λύση δεν χωράει. [...] Ούτε αποστασίες από τα κόμματά τους ούτε αγοραπωλησίες". Με τη δήλωση αυτή αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

"Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με τον λαό. Μέση λύση δεν χωράει. [...] Ούτε αποστασίες από τα κόμματά τους ούτε αγοραπωλησίες". Με τη δήλωση αυτή αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση που δέχθηκε από το μνημονιακό μπλοκ μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην "Αυγή" της Κυριακής, για το σημείο ειδικότερα που αφορούσε την πρόσκλησή του προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας "να θέσουν τέρμα με την ψήφο τους στην καταστροφική πορεία της χώρας", αυτό που η αντίπαλη πλευρά είδε ως "πρόσκληση αποστασίας".

Κεδίκογλου κατά Κων. Μητσοτάκη!

Ο Σίμος Κεδίκογλου, που αντέδρασε σε δεύτερο χρόνο σε ό,τι αφορά τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το σημείο που αναφέρεται στους κυβερνητικούς βουλευτές -προχθές είχε σχολιάσει άλλο σημείο της (για το οικονομικό πρόγραμμα)-, υποχρεώθηκε χθες, μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου Βενιζέλου, να εκδώσει δύο (!) ανακοινώσεις. Πάντως, ο Σ. Κεδίκογλου απάντησε με χαρακτηρισμούς αντάξιους του επιπέδου της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, όπως "αληθινό κατάντημα", "ηθικός και πολιτικός κατήφορος του κ. Τσίπρα", "εκλογικές αγοραπωλησίες", έξυσε όμως και ενδο-νεοδημοκρατικές πληγές λέγοντας: "Παραπέμποντας στις σκοτεινότερες σελίδες του κοινοβουλευτισμού, ο κ. Τσίπρας βάζει επίσημη αγγελία στο κομματικό του όργανο αναζητώντας αποστάτες!". Και με τη φράση του αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην περίοδο Μητσοτάκη...

Στον Σαμαρά να απευθυνθεί ο Κεδίκογλου

Στην απαντητική ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: "Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανεξάρτητα πολιτικών αποχρώσεων, υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ακολουθούμενης από τη συγκυβέρνηση πολιτικής. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των Μνημονίων και τη διαπλοκή ή με τον λαό. Μέση λύση δεν χωράει".

Και αφού επαναλαμβάνει την εν λόγω απάντηση του Αλ. Τσίπρα, το γραφείο Τύπου επισημαίνει σε υψηλούς τόνους: "Ούτε αποστασίες από το κόμματά τους ούτε αγοραπωλησίες. Όσον αφορά τα περί αποστασίας, ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να απευθυνθεί στον πρόεδρό του". Επιπροσθέτως στον ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφαν τον "πανικό του Ευάγγ. Βενιζέλου", που προσπαθεί να περισώσει ό,τι σώζεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του.

Επί του θέματος πήραν εξάλλου θέση τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: "Αν θα έπρεπε να μιλήσει για κάποιον, ο οποίος είναι αποστάτης, είναι ο Ευάγγ. Βενιζέλος, πρώτα απ' όλα απέναντι και στις ιδρυτικές αρχές του κόμματος του οποίου προΐσταται", σχολίασε δηκτικά (στον Ρ/Σ "105,5 Στο Κόκκινο") ο Πάνος Σκουρλέτης, που αναφέρθηκε όμως και στην εφημερίδα "Τα Νέα": "Έχει κατοχυρωθεί ως μια καθημερινή μπροσούρα των μνημονιακών κυβερνήσεων", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα της αποστασίας...

Γι' αυτό το τελευταίο ο Δημήτρης Παπαδημούλης (από την ίδια συχνότητα) παρατήρησε ότι "το σημερινό πρωτοσέλιδο των 'Νέων' δείχνει τον πανικό της διαπλοκής, λόγω της ανοδικής δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ". Ειδικότερα δε, και "επειδή η ιστορία κάνει περίεργα γυρίσματα, είναι κωμικοτραγικό να μιλούν για αποστασία στο πρωτοσέλιδό τους, όταν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας θυμούνται ότι τα "Νέα" ήταν η εφημερίδα που υποστήριζε τους αποστάτες του '65 κόντρα στην κυβέρνηση, τότε, της Ένωσης Κέντρου και θυμούνται ασφαλώς και τους πολίτες να καίνε τη συγκεκριμένη εφημερίδα που υποστήριζε τους 'τσιριμώκους' της εποχής".

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη στην "Αυγή", ο Δημήτρης Στρατούλης διευκρίνισε (στην τηλεόραση του "Σκάι") ότι: "Την πρόσκληση δεν την απευθύνει ο κ. Τσίπρας. Την απευθύνει ο λαός, ο οποίος δεν αντέχει άλλο, δεν θέλει αυτές τις βάρβαρες πολιτικές και δεν θέλει αυτήν τη μνημονιακή κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι πάρα πολλοί βουλευτές, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., αλλά κυρίως του ΠΑΣΟΚ, δεν αντέχουν -και δεν πρέπει να αντέχουν- αυτήν την κατάσταση, να ψηφίσουν δηλαδή και πάλι νέα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού".

Ο Γιάννης Μπαλάφας, μέσω του twitter, σχολίασε τέλος: "Η ολομέτωπη επίθεση στον Τσίπρα για την σωστή - αυτονόητη θέση του για τους βουλευτές που θα βάλουν τέρμα στα Μνημόνια με την ψήφο τους μαρτυρά άγχος και πανικό".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις