Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πανικόβλητος ο Ευ. Βενιζέλος καταφεύγει σε γελοιότητες

(Photo Eurokinissi)

Σε απελπισμένες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” και σε αυτό συνδράμει και ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιδιώκει αποστασία βουλευτών της πλειοψηφίας και δη του ΠΑΣΟΚ, σχολιαζοντας την σχετική αναφορά του στην “Αυγή...

Σε απελπισμένες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" και σε αυτό συνδράμει και ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιδιώκει αποστασία βουλευτών της πλειοψηφίας και δη του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την αναφορά δήλωση του στην "Αυγή της Κυριακής".

Ενδεικτική του πανικού, που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι η σημερινή απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στα "Νέα", που τιτλοφορείται: "Ντροπή κ. Τσίπρα". Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει "απρόκλητη και αγοραία την πρόσκληση αποστασίας", που κατά τον ίδιον συνιστά η σχετικά αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην συνέντευξή του στην "Αυγή της Κυριακής".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει ειδική αναφορά στην συμμετοχή του στην κυβέρνηση τονίζει πως "η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σηκώνει τώρα το βάρος της ευθύνης για την οριστική έξοδο της Πατρίδας μας από το Μνημόνιο και την κρίση. Δεν στηρίζει την κυβέρνηση, στηρίζει τον τόπο". Ταυτόχρονα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζει "άσφαιρο" τον λόγο του κ. Τσίπρα και επιφυλάσσεται για απαντήσεις μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη.

Σε υψηλούς τόνους είναι και η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που απευθύνεται τόσο στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και στον Σίμο Κεδίκογλου και θέτει προς τους βουλευτές τα διαζευκτικά "ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με το λαό". Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: "Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανεξάρτητα πολιτικών αποχρώσεων, υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ακολουθούμενης από την συγκυβέρνηση πολιτικής. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με το λαό. Μέση λύση δεν χωράει".

Υπογραμμίζεται, μάλιστα, η πρόταση του Αλ. Τσίπρα: "Όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας (….) θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο". Ως εκ τούτου, τονίζειται ότι δεν υπάρχουν "ούτε αποστασίες από το κόμματά τους, ούτε αγοροπωλησίες", ενώ για τα περί αποστασίας, "ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να απευθυνθεί στον πρόεδρό του", σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η διατύπωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξή του στην "Αυγή της Κυριακής" ήταν σαφής λέγοντας πως "είναι προφανές πως η στρατηγική της υποταγής στην τρόικα δεν έχει όρια. Δεν πείθει κανέναν. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Δεν είναι εύκολο. Γιατί εκτός του αισθήματος της κομματικής επιβίωσης υπάρχει και αυτό της πολιτικής αξιοπρέπειας. Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο".

Σ. Κεδίκογλου: Δεν υπάρχουν πρόθυμα θύματα

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αδυνατώντας να απαντήσει στην δυσαρέσκεια των βουλευτών της συγκυβέρνησης εν όψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό και το νομοσχέδιο επί του ενιαίου φόρου ακινήτων, μίλησε για "ηθικό και πολιτικό κατήφορο" του Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε λόγο "πρωτοφανή ενέργεια, που επιχειρεί να δηλητηριάσει επικίνδυνα την πολιτική ζωή και γράφει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ".

Ενώ, έθεσε και ζήτημα για σκοτεινές σελίδες του κοινοβουλευτισμού -χωρίς προφανώς να κάνει αναφορά στην διάλυση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με τις ΠΝΠ και τις κατ'επείγουσες ψηφοφορίες-, ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: "Στον ηθικό και πολιτικό κατήφορο του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει τέλος. Μετά τις συκοφαντίες και τις απειλές, φτάνει να υπόσχεται εκλογικές αγοραπωλησίες βουλευτών για να βρεθεί στην εξουσία. Παραπέμποντας στις σκοτεινότερες σελίδες του κοινοβουλευτισμού, ο κ. Τσίπρας βάζει επίσημη αγγελία στο κομματικό του όργανο, αναζητώντας αποστάτες!".

Απόλυτα δικαιολογημένος ο πανικός του Ευ. Βενιζέλου

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολίασε τις δηλώσεις Βενιζέλου λέγοντας πως "οι βουλευτές έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτούς που τους ψηφίσαν και έχουν ελευθερία συνείδησης", δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ αναφερόμενος στην αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως "ο Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται ως ο πρώτος θιγόμενος". Σημείωσε ακόμη ότι σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό του 27% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο είναι αποτέλεσμα ιδιότυπης συμμαχίας κοινωνικών δυνάμεων.

Μιλώντας στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως βρίσκει "απόλυτα δικαιολογημένο τον πανικό και τον θόρυβο που κάνει ο Ευ. Βενιζέλος από τη μεριά του, διότι αντιλαμβάνεται ότι προΐσταται ενός κόμματος το οποίο κατ΄ ουσία δεν υπάρχει, με την έννοια ότι δεν έχει καμία συνοχή". "To ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνοχή κυρίως στις σχέσεις του με την κοινωνία, με τους ψηφοφόρους, την έχει απολέσει προ πολλού και η τελευταία στάση της κας Τζάκρη κάνει ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες στάσεις", είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αντίστοιχα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζει την δήλωση Βενιζέλου ως "ένα ακόμη δείγμα του βρώμικου πολέμου που δέχεται και θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά, αν τις κερδίσει". Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι συνιστά και "ένα σήμα που λέει στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκτός από θέσεις, σωστό πρόγραμμα, ριζοσπαστική παρουσία στην κοινωνία και καλή παρουσία στη Βουλή, πρέπει πριν από όλα να έχει απόλυτη ενότητα, συνοχή και αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται".

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις