Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει

"Σταματάμε την καταστροφή. Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία. Να τους διώξουμε!": με το τριπλό αυτό σύνθημα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε "συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού", στο Σύνταγμα, αύριο, Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Τη σχετική απόφαση πήρε χθες η Π.Γ.

Την ώρα δηλαδή που μέσα στο Κοινοβούλιο θα κορυφώνεται η μάχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, απ' έξω "οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο Μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας". "Και το σχετικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει, "Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας". Σύμφωνα με πληροφορίες, το "παρών" στη συγκέντρωση θα δώσουν και άλλα πολιτικά κόμματα και κινήσεις, αλλά και άλλοι ακόμη πολίτες, αν κρίνει κανείς και από τη σχετική κίνηση στα social media.

Σήμερα εξάλλου όλη μέρα πικετοφορίες και περιοδείες θα λάβουν χώρα σε διάφορους δήμους του Λεκανοπεδίου, με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το κύριο βάρος θα ριχθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.

"Δεν μας ενδιαφέρει τόσο ιδιαίτερα η κυβερνητική συνοχή όσο η κοινωνική συνοχή και συνειδητοποίηση ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει", δήλωσε (στον Real FM) ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Βίτσας. "Δεν είναι ικανή αυτή η κυβέρνηση να είναι σε αυτό το πόστο. Πρέπει να πέσει, έτσι απλά", είπε (στο Ρ/Σ του Σκάι) σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του ο Πάνος Σκουρλέτης. "Σε έξι μήνες" -συνέχισε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου- "θα έχουμε ευρωεκλογές, οπότε θα τελειώσουν τα ψέματα. Εκεί θα μιλήσει ο λαός είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο κ. Σαμαράς. Αλλά μέχρι τότε θα έχουν συμβεί και άλλα πράγματα", ήταν μια ακόμη ενδιαφέρουσα αναφορά.

"Και στο μέλλον, αν έρθουν νέα μέτρα, θα θέσουμε ζήτημα δυσπιστίας με την κατάθεση ονομαστικών ψηφοφοριών, ενώ έχουμε και την ψήφο εμπιστοσύνης με τον προϋπολογισμό", προϊδέασε για τις επόμενες μάχες εντός Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης (στον Ρ/Σ Alpha 989).

Και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης (στον Real FM): "Τώρα, όλοι συμφωνούν ότι τους επόμενους έξι μήνες θα παρθούν αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη χώρα για δεκαετίες. Το βασικό λοιπόν ερώτημα είναι, Ναι ή Όχι σε αυτήν την κυβέρνηση και σε αυτή την πολιτική, και απολογιστικά, και έναντι για τους επόμενους έξι μήνες, δηλαδή με ποια κυβέρνηση θα παρθούν αυτές οι αποφάσεις - για το χρέος, για το νέο δάνειο, για το ενδεχόμενο νέο Μνημόνιο, για το πώς θα κλείσουν μαύρες τρύπες κ.λπ. Εκεί θα μετρηθούν οι 300 και εκεί χωράει μόνο Ναι ή Όχι".

Ν. ΠΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL