Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Τα λειψά... απ' τη Λειψία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα λειψά... απ' τη Λειψία

Θεσσαλονίκη. Μπορεί η φετινή Διεθνής  Έκθεση Θεσσαλονίκης να ματαιώθηκε, αλλά οι σεπτεμβριάτικες κυβερνητικές και δημοτικές φιέστες καλά κρατούν... Σήμερα καταφθάνει στην πόλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο, για συσκέψεις με φορείς και κομματικούς, ενώ από χθες ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προσπαθεί να πείσει τους Θεσσαλονικείς και τις Θεσσαλονικιές ότι γίνεται μεγάλο έργο στις αστικές συγκοινωνίες.

Προς στιγμήν, ύστερα από έναν και κάτι χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ., το μόνο έμπρακτο αποτέλεσμα είναι ότι ο Κ. Καραμανλής παρευρέθηκε στην «τελετή παραλαβής» τεσσάρων μεταχειρισμένων και εν πολλοίς ακατάλληλων για τη Θεσσαλονίκη αστικών λεωφορείων, από τα συνολικά 50 που αγόρασε ο δήμος από τη Λειψία για να τα κάνει δώρο στον ΟΑΣΘ!

Ο υπουργός Μεταφορών κατέφυγε πάλι σε ψέματα για να κρύψει είτε την ανικανότητα της κυβέρνησης να δώσει σοβαρή λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ είτε τους σχεδιασμούς για μελλοντική επανιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Παραδέχθηκε την κακή κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, αλλά κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου: «Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη με 212 λεωφορεία. Σήμερα κυκλοφορούν 350» ανέφερε ως επιχείρημα, αλλά, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πόσα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ κυκλοφορούν καθημερινά, ο κ. υπουργός μάλλον είπε αντίστροφα τα νούμερα.

Τι δεν λένε

Προφανώς συμπεριέλαβε στον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν και αυτά των ΚΤΕΛ, που πλέον εκτελούν το ένα τρίτο του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ. Επανέλαβε και την υπόσχεση ότι σύντομα θα κυκλοφορούν 550 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, υπόσχεση που έχει δοθεί τουλάχιστον έξι φορές από τον περασμένο Αύγουστο από κυβερνητικά χείλη και από τη νυν διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Τώρα η υλοποίησή της μετατοπίστηκε για τον Δεκέμβριο, αλλά κρύβουν ότι από τον Σεπτέμβριο περίπου 100 αστικά λεωφορεία θα αποσυρθούν λόγω παλαιότητας. Κρύβουν επίσης ότι, ενώ η προηγούμενη διοίκηση, υπό τον Στ. Παππά και τον Σ. Παναγιωτίδη, επιδιόρθωσε τουλάχιστον 85 λεωφορεία στην ΕΛΒΟ και ότι μέχρι σήμερα η νυν διοίκηση αφήνει στο αμαξοστάσιο παροπλισμένα αστικά λεωφορεία διότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, και μάλιστα μικρού κόστους, στις αποθήκες του Οργανισμού.

Χθες ο Κ. Καραμανλής ήταν περιχαρής για τα τέσσερα μεταχειρισμένα λεωφορεία που ήρθαν από τη Λειψία, τα οποία είναι ακατάλληλα για τη Θεσσαλονίκη αφού είναι δίθυρα και δεν διαθέτουν κλιματισμό. Εξίσου περιχαρής ήταν και ο «ευεργέτης» δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας για τα «σαπάκια» της Λειψίας. Αργότερα ο υπουργός Μεταφορών έκανε και «βόλτα» με το μετρό... στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL