Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Mετά τις αντιδράσεις δωρεάν μάσκες στα σχολεία υπόσχεται ο Θεοδωρικάκος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Mετά τις αντιδράσεις δωρεάν μάσκες στα σχολεία υπόσχεται ο Θεοδωρικάκος

Προκειμένου να μαζέψει τα απόνερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τις μάσκες στα σχολεία, ο  υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί θα καλυφθούν με δωρεάν μάσκες, μέσω της αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πρώτος ο Δήμος Χαλανδρίου δίνοντας το παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι θα εξασφαλίσει δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εξήγησε πως ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει "ό,τι περνά από το χέρι του.

Με νέο τουίτ του ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι "με ειδική έκτακτη επιχορήση 5,2 εκ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου με μάσκες".

Λίγο νωρίτερα σε κανάλι η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως φαίνεται να μην γνωρίζει τίποτα.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές των μασκών μετά και την χθεσινή εισήγησή τους για χρήση μάσκας απ' όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες. 

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Τουλάχιστον την τελευταία στιγμή άκουσε το αίτημα της κοινωνίας που ανέδειξε η ΑΥΓΗ στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλείει δωρεάν μάσκες το υπουργείο Παιδείας: «Είναι προσωπικό εργαλείο»

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL