Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Μ. Χατζηγιαννάκης: Ζήτημα επιβίωσης για τους Ευβοιώτες οι άμεσες αποζημιώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Χατζηγιαννάκης: Ζήτημα επιβίωσης για τους Ευβοιώτες οι άμεσες αποζημιώσεις

Όπως είπε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες το βράδυ στο Kontra channel θα πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να γίνουν οι καταγραφές των ζημιών και να δοθούν αποζημιώσεις, όπως αυτές που είχαν δοθεί σε προηγούμενες καταστροφές, ειδικά στους παραγωγούς, που εν μία νυκτί, οι έτοιμες σοδειές τους βρέθηκαν στη θάλασσα.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε πως, ολόκληρες περιοχές έχουν θαφτεί στις λάσπες, ενώ σε περίνου 4.000 σπίτια έχουν καταστραφεί οι οικοσυσκευές τους τελείως, καθιστώντας τα μη κατοικήσιμα.

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, είπε πως πρέπει να υλοποιηθούν σύντομα και να μην κωλυσιεργήσουν, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, για τα οποία υπάρχουν μελέτες εδώ και δεκαετίες. "Δυστυχώς έπρεπε να θρηνήσουμε ζωές και να καταστραφούν χιλιάδες περιουσίες για να δούμε κάτι επιτέλους να υλοποιείται", επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστήριξε πως η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ με συνέπεια κάθε χρόνο να έχουμε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα και πως είναι ανάγκη η ατζέντα να στραφεί στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών άμεσα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL