Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Σ. Βαρδάκης: Η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας στέλνει αδιάβαστους πάνω από 10 χιλιάδες εκπαιδευτικούς (Ηχητ)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Βαρδάκης: Η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας στέλνει αδιάβαστους πάνω από 10 χιλιάδες εκπαιδευτικούς (Ηχητ)

Το πρόβλημα της απόρριψης χιλιάδων εκπαιδευτικών από τους πίνακες κατάταξης, λόγω μη καταβολής παραβόλου 3 ευρώ, συνεχίζει να απασχολεί την κοινωνία, ενώ έγινε ακόμα εντονότερο μετά την δημοσιοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 που αφορά σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Στους ήδη 2.000 εκπαιδευτικούς που αποκλείστηκαν στην προκήρυξη 1ΓΕ/2019, προστέθηκαν περίπου 7.000-8.000 επιπλέον που προέκυψαν από την προκήρυξη 2ΓΕ/2019, ένας πολύ μεγάλος αριθμός που αποδεικνύει ότι δεν βρισκόμαστε μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους.

https://www.youtube.com/embed/hKBGkRqE1u0

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, που λαμβάνει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης: «Ήδη από τις 3 Ιουλίου, όταν και γνωστοποιήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα τις προκήρυξης 1ΓΕ/2019, καταθέσαμε 51 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τα αρμόδια Υπουργεία, ερώτηση ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν. Επιπλέον, στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, καταθέσαμε σχετική τροπολογία 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία οι αιτήσεις αυτές θα θεωρούνταν έγκυρες, αν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου, οι υποψήφιοι κατέβαλαν το σωστό παράβολο.

Ωστόσο για ακόμα μια φορά η ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων, δεν αναγνώρισαν το σχετικό πρόβλημα και απέρριψαν την τροπολογία. Σήμερα το πρόβλημα διογκώνεται, με την προσθήκη ακόμα 7-8 χιλιάδων εκπαιδευτικών στους απορριφθέντες για τον ίδιο λόγο, δηλαδή της μη καταβολής του παραβόλου, που δεν αποτελεί και τυπικό προσόν διορισμού.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας άμεσα ν’ αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για νομοθετική πρωτοβουλία και θετική έκβαση του ζητήματος στο σύνολό του και όχι κατά περίπτωση όπως συνέβη με τους απορριφθέντες της 3ΕΑ, όπου και δικαιώθηκε ένα μικρό ποσοστό.

Θα πρέπει επίσης να συγκληθείη ολομέλεια του ΑΣΕΠ υπό τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, Κο Καραβοκύρη για την εξέταση του θέματος.

Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, το παράβολο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία σύνταξης πινάκων του ΑΣΕΠ. Σε καμία περίπτωση οι δυσλειτουργίες στο σύστημα δεν θα πρέπει να οδηγούν τους υποψηφίους σε απόγνωση, καθώς αυτοί αποκλείονται από τους επικείμενους διορισμούς.»

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL