Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.8°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C19.0°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
13 °C
12.7°C16.5°C
1 BF 89%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C14.9°C
3 BF 67%
Τ. Ελευθεριάδου: Να προχωρήσει άμεσα η διενέργεια μαζικών τεστ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Ελευθεριάδου: Να προχωρήσει άμεσα η διενέργεια μαζικών τεστ

Η δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Ελευθεριάδου:

Η έξαρση της πανδημικής κρίσης στην Καβάλα θέτει όλους/ες προ των ευθυνών. Κυρίως όμως τους υπεύθυνους τους σχεδιασμού αντιμετώπισης των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή. Στις κρίσιμες ώρες χρειάζεται συνεργασία, διάθεση για εύρεση αποτελεσματικών λύσεων, πρωτοβουλίες με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Κάθε πρόβλημα θα πρέπει να λύνεται γρήγορα και χωρίς να υπολογίζεται το κόστος.

Για το λόγο αυτό, απαιτείται η άμεση εφαρμογή της πρότασης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για διενέργεια μαζικών τεστ από κινητές μονάδες και όχι σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία με το Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ενημερώνονται τελευταίοι για τις δράσεις του ΕΟΔΥ.

Είναι κρίσιμο, επίσης, να προμηθευτούν άμεσα διαγνωστικά τεστ οι κινητές μονάδες σε Καβάλα και Θάσο, καθώς το απόθεμα τους δόθηκε στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την κάλυψη των αναγκών των διαγνωστικών τεστ σε εργαζόμενους και επαφές της βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος. Είναι απαράδεκτο σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή να μην υπάρχει επαρκές απόθεμα τεστ.

Τέλος, είναι απαραίτητη η διανομή μασκών στους κατοίκους της ΠΕ Καβάλας για όσο διατηρείται υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή.

Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία απ’ όλους μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του ν. Καβάλας απέδειξαν ότι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ακολουθούν της οδηγίες, σκέφτονται αλληλέγγυα, προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα και να προστατεύσει τον τοπικό πληθυσμό.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL