Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Γαβρόγλου: Οι 4.500 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών έγινε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαβρόγλου: Οι 4.500 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών έγινε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση του πρώην Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση: 

Γενναιόδωρα και χωρίς μιζέριες χαιρετίζουμε τους πρώτους στην ιστορία της εκπαίδευσής μας διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή ευχόμενοι σε όλες και όλους καλή επιτυχία σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο.

Η εξασφάλιση των 4.500 θέσεων έγινε μετά από τις σκληρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς και μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες.

Δεν ήταν μόνον σκληρή δουλειά των συνεργατών στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και η αποφασιστική συμβολή της Όλγας Γεροβασίλη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου που οδήγησαν στη νομοθέτηση αλλά και εγγραφή στον προϋπολογισμό των 4.500 μόνιμων θέσεων, επιπλέον των ήδη προγραμματισμένων διορισμών στο Δημόσιο.

Οι διορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να είχαν γίνει περίπου ένα χρόνο νωρίτερα. Ολοκληρώθηκαν, όμως, και αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους γονείς, στα παιδιά και στο σύνολο της εκπαίδευσης. Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλες και όλους και τους ευχόμαστε μία δημιουργική συνέχεια.

Η υλοποίηση των νομοθετημένων 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση είναι τώρα περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Όταν όλες οι χώρες αυξάνουν τα κονδύλιά τους για την εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπίσουν τις απρόβλεπτες συνέπειες της πανδημίας, δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να καθυστερεί και να μην ανακοινώνει γενναίες χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL